• Arabuluculuk Ile Ilk Kez Işçi-Işvereni Uzlaştırdı
Edirne

Arabuluculuk Ile Ilk Kez Işçi-Işvereni Uzlaştırdı

  • 26 Eylül 2017
  • 4750 Kez Okundu

Edirne’nin Keşan ilçesinde işçi ve işveren arasındaki anlaşmazlık, ilk kez Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu ile çözüldü.

Arabuluculuğun en çok kullanıldığı alan olan işçi-işveren uyuşmazlığında Arabulucu Avukat Aylin Arıkan, ilk resmi arabuluculuk anlaşmasını Keşan’da işçi ve işvereni, işçi alacağı konusunda taraflar arasında uzlaştırma gerçekleştirdi.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Arıkan, “Keşan’da ilk işçi alacağı uyuşmazlığında resmi arabuluculuk anlaşmamızı taraflar ile kendi talepleri üzerine ayrı ayrı görüşerek gerçekleştirdik. Taraflar yaklaşık 2-3 gün gibi kısa bir sürede alacak miktarında mutabık kaldılar ve Arabuluculuk Anlaşmasını imzaladılar. Bu anlaşmanın işçi-işveren uyuşmazlıklarına bölgemizde bir örnek teşkil edeceğini umut ediyorum. Çünkü biliyorum ki firmalar için arabuluculuğun en önemli ilkesi olan gizlilik çok önemli. İşçiler açısından baktığımızda da işçi alacağını çok kısa bir sürede almış oldu. Yani iki taraf da kazandı. Arabuluculuğun en önemli özelliği de bu zaten. Arabuluculukta kaybeden bir taraf yok. Kazan-kazan ilkesi hakim. İki taraf da masadan memnun olarak kalkıyor. Ülkemizde maalesef yargılama süreçleri çok uzun. Yıllarca bitmeyen davalar arabuluculuk ile bazen bir günden daha kısa bir sürede bile sonuçlanabiliyor. Bölgemizin arabuluculuğu sevmesi ve benimsemesi için elimden geleni yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim” dedi.