• 5'inci Geleneksel Ödüllü Satranç Turnuvası
Edirne

5'inci Geleneksel Ödüllü Satranç Turnuvası

  • 10 Ekim 2017
  • 4709 Kez Okundu

Edirne Selimiye Camii Külliyesi’nin UNESCO Dünya Mirası olduğuna dair farkındalık yaratmak amacıyla Edirne Belediye Başkanlığı tarafından 5. Geleneksel Ödüllü Satranç Turnuvası düzenlenecek. 3 kategoride düzenlenecek olan turnuvayla satrancın şampiyonları belli olacak.

Edirne Selimiye Camii Külliyesi’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde olduğuna dair farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında 14-15 Ekim 2017 tarihlerinde ETSO Meriç Konferans Salonu’nda ‘UNESCO Dünya Mirası Edirne Selimiye Camii Külliyesi, 5. Geleneksel Ödüllü Satranç Turnuvası' gerçekleştirilecek. 
3 kategoride gerçekleştirilecek olan satranç turnuvasına son başvuru tarihi 12 Ekim Perşembe günü olarak belirlendi. Her kategorinin 64 sporcu ile sınırlı olduğu yarışmada katılmak isteyenler başvurularını http://edirne.tsf.org.tr adresine yapabilir. 
Satranç turnuvasındaki ödüller ise şu şekilde belirlendi, “Her üç kategorinin de 1.’sine tam altın, 2.’sine yarım altın, 3.’süne çeyrek altın, 4.’süne ve 5.’sine 1 gram altı ve yine En İyi Edirne Lisans İli Sporcusu ile En iyi Edirne Lisans İli Bayan Sporcusunu 1 gram altın.”