• Çorlu Halk Sürüşünde Buluştu
  • Çorlu Halk Sürüşünde Buluştu
Spor

Çorlu Halk Sürüşünde Buluştu

  • 07 Mayıs 2018
  • 2471 Kez Okundu

Çorlu Kaymakamlığı, Demir Pedal Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği “Çorlu Yaza Merhaba” başlıklı bisiklet halk sürüşü etkinliği yapıldı. Etkinlikte 7’de 77’ye bisikletliler Atatürk Meydanı’ndan Gölbaşı’na kadar pedal çevirdi.

Sabah saatlerinden itibaren Çorlu Atatürk meydanında toplanmaya başlayan bisiklet severler yoğun bir kalabalık oluşturdu. Çorlu ilçe trafik ekiplerinin de destek verdiği halk sürüşü sorunsuz şekilde başladı. Yaklaşık 250 bisikletlinin buluştuğu etkinlikte kontrollü şekilde Atatürk Meydanı’ndan yola çıkan grup Gölbaşı Piknik ve Mesire Alanı’na kadar sürdü. Burada bisiklet severlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

SÜRÜCÜLER İÇİN FARKINDALIK

Demir Pedal Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Kulübü’nün yönetim kurulu üyesi Kerem Yalçınkaya yaptığı konuşmada etkinliğe katılan herkese dernek adına teşekkürlerin ileterek, “Görüyorum ki burada 7den 70 diye tabir ettiğimiz abilerimiz ablalarımız kardeşlerimiz ve 7 yaşından da küçük bisiklet dostlarımızı bizlerle görmek mutluluk verici. Amacımız sizleri küçük büyük demeden bisiklet severleri bir araya getirmekti.  Ne güzeldir ki amacımıza ulaştık. Bu etkinlikle özellikle trafikte bisikletin varlığını, farkındalığını arttırmak istiyorduk. Trafikte en büyük sıkıntımız araçların bizleri fark etmemesi, bizlere yol vermemesi, görmezden gelmesi, taciz etmesi ve kazalara sebebiyet vermeleriydi. Bugünkü etkinlikte gördük ki bütün araçlar bize yol vermek zorunda olduklarını anladılar ve dediler ki evet bir bisiklet gerçeği var” dedi.

KÖY TURLARISALI VE PERŞEMBE

Yalçınkaya etkinliğin en önemli amaçlarından birinin sürücülerin bisikletlileri fark etmesi olduğunu belirterek, “Diğer bir amacımız bisikletin bir ulaşım aracı olduğu çevreye olan duyarlılığın etkisini vurgulamaktı. Burada bunu da hissettirmiş olduk. Bisikletin sadece yazın değil kışın bile kullanılabilen bir ulaşım aracı olduğunu görüyoruz” dedi. Yalçınkaya her salı ve perşembe akşamları hava şartlarının uygun olması durumunda derneğin köy turları olduğunu, Seymen, Marmaracık ve Velimeşe’ye gittiklerini açıklayarak tüm katılımcıları köy turlarına da davet etti.

TRAFİK EKİPLERİNE TEŞEKKÜR

Demir Pedal Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’nin yeni kurulan bir dernek olması nedeniyle henüz katılımcıların bazılarının dernekten haberdar olmadığını belirten Kerem Yalçınkaya, dernek etkinliklerinden haberdar olmak için derneğin sosyal medya hesaplarının takip edilmesini ve derneğe de üye olunmasını önerdi. Yalçınkaya konuşmasında bu etkinliğe destek veren Çorlu Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekiplerine ve ikramları sağlayan Çerkezköy Arslan Bisiklet’e teşekkür etti.

Katılımcıların yaza merhaba etkinliğinden memnun kaldıkları ve Demir Pedal’a destek olmak için hem turlarına hem de derneklerine katılacaklarını belirterek, “bizleri bugün bir araya getiren Demir Pedal Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’ne teşekkür ediyoruz” dediler. Gölbaşı Piknik Alanı’ndan sonra pedallar Cumhuriyet Parkı’na döndü. Orda da yapılan etkinliklerden sonra katılımcılar dağıldı.

HASAN ALİ SOYDAM