• Veteranlar Uluslararası Turnuvada Karşılaştı
Spor

Veteranlar Uluslararası Turnuvada Karşılaştı

  • 12 Mayıs 2018
  • 2946 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Uluslararası Veteran Futbol Turnuvası düzenlendi. Turnuvada efsanevi futbolcular ter döktü.

Kapsamı genişletildi

Her yıl düzenlenen Uluslararası Veteran Futbol Turnuvası ilk kez geniş kapsamlı bir şekilde Çorlu’da gerçekleştirildi. Çorlu Antrenörler ve Sporcular Derneği veteran takımının sorumlusu Tayyar İşteal; “Turnuvaya Romanya’dan Mecidiye, Bulgaristan’dan Kırcali ve Mestanlı veteran takımları, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin veteran oyuncularından oluşan karma bir kadro, yine 1980’li yıllarda Çorluspor’u 2. Lige çıkaran kadroda bulunan futbolcular katıldı” dedi.

Başkan yardımcıları açtı
Turnuvanın açılış seremonisine konuşan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, katılan takımlara teşekkür ederken başarılar diledi. Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı’da Bulgaristan Veteran takımlarına tercüme yaparak, turnuvaya katılımlarından dolayı memnun olduklarını söyledi.   

MAÇLAR Çekişmeli Geçti
İlk gün yapılan maçlarda Çorlu eski futbolcuları ile Çorlu Antrenörler ve Sporcular Derneği takımları karşılaştı. 1-1 sona eren maçın ardından Romanya’dan Mecidiye ile Bulgaristan’ın Mestanlı veteran takımları karşılaştı. Kıran kırana geçen maç sonunda Mecidiye veteran takımı Mestanlı veteran takımını 3-1 yenmeyi başardı.

Büyük Savaş ve Mami Takımdaydı
En son ise Galatasaray veteran takımı ile Kırcali veteran takımları karşılaştı. Galatarasay’ın ve milli takımın efsanevi futbolcularından Büyük Savaş lakaplı Savaş Demiral, yine Mami lakaplı efsane futbolcu Muhammet Altıntaş gibi futbolcuların yer aldığı karşılaşmanın 2. yarısında Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ta efsane futbolcularla ter döktü. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, mutlak 2 pozisyonu gole çeviremeyince karşılaşma 2-2 sona erdi.

HASAN ALİ SOYDAM