• Bisiklet Çorlu Için Büyük Bir Ihtiyaç
Spor

Bisiklet Çorlu Için Büyük Bir Ihtiyaç

  • 02 Haziran 2018
  • 3389 Kez Okundu

Çorlu’da 2015 yılında sosyal medya üzerinden bir araya gelerek bisiklet etkinlikleri yapan Demir Pedal Grubu, dernekleşerek, resmi bir kimlik kazandı.

HERKES KENDİ CEBİNDEN KARŞILIYOR

Çorlu Demir Pedal Derneği Başkanı Serhat Altay, gazetemize Demir Pedal Grubu ve dernekleşme süreci hakkında bilgi verdi. Demir Pedal olarak sosyal medya üzerinde haberleşip etkinlikler düzenlediklerini ve insanlara bisikleti sevdirmeye çalıştıklarını belirterek, “Giderek büyüdük. Biz de sesimizin daha fazla insana ulaşması ve resmi bir statüye geçmek için dernekleşme kararı aldık” dedi. Dernekleşmenin resmi kurumlarla var olan ilişkileri güçlendireceğini ve proje desteklerine başvurabilme imkânı sağlayacağına vurgu yapan Altay, bugüne kadarki tüm etkinliklerin herkesin cebinden harcama yaparak gerçekleştirildiğini açıkladı.

ŞEHİTLERİN TOPRAKLARI ÇANAKKALE’DE BULUŞTU

Çorlu Demir Pedal Derneği Başkanı Altay, hafta içi Salı ve Perşembe günleri geleneksel hale gelen turlar olduğunu belirterek bu turların herkese açık olduğunu ve hızlı sürüşler yapılmadığını söyledi. Demir Pedal olarak büyük etkinliklere ve sosyal sorumluluk projelerine de katıldıklarını belirten Altay, “En son 180 kilometre bisiklet sürerek Kaymakam Levent Kılıç’ın Çorlu Şehitliği’nden alarak teslim ettiği toprağı Çanakkale Şehitliği’ne götürdük” dedi. Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ın Demir Pedal’ın en büyük destekçilerinden biri olduğunu belirten  Altay, “bizi çok iyi karşıladı, çok destekledi. Aktif olarak tüm etkinliklerimize katılıyor. Dernekleşmemize de çok sevindi. Makamında ziyaret edip projelerimizi anlattık. O da her Pazar halk sürüşü yapmamızı önerdi” dedi.

5 KİŞİYLE BAŞLADILAR 70 KİŞİYİ GEÇTİLER

Demir Pedal Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği’nin sadece bisiklet sporuyla değil doğa yürüyüşü, kampçılık, rafting başta olmak üzeetüm doğa sporlarıyla ilgili bir dernek olduğunu dile getiren Dernek Başkanı Serhat Altay,  “Bazen rafting etkinlikleri yapıyoruz, doğa yürüyüşleri yapma imkanımız olacak. Kampçılık da yapıyoruz, bisikletle giderken kamp kuruyoruz zaman zaman” dedi. Derneğin gerekli süreyi tamamladıktan sonra bisiklet ve doğa sporları için bir lokal açmayı planladığını aktaran Altay, “Biz bu işe 5 kişiyle başladık şu an çay içmeye 70 kişiyle gidiyoruz.” dedi.

ÇORLU BİSİKLET YARIŞLARINDA TEMSİL EDİLİYOR

“Bisiklet şehrimiz için çok büyük bir ihtiyaç” diyen Çorlu Demir Pedal Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Serhat Altay, “Çorlu’da bisiklet kullanımı çok fazla. Gençlerden, halktan gelenler çok fazla. Çocuklarını arkasına alıp gelenler, anneler, kadınlar, yaş skalamız 13ten 67’ye kadar” şeklinde konuştu. Demir Pedal olarak genç sporcuları da desteklediklerini belirten Altay, “Gençlere imkânlarımız dâhilinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yarışlara göndermeye çalışıyoruz. İmkan olduktan sonra Bursa’daki, İstanbul’daki yarışlara katılmaya çalışıyoruz. Sonuçta Çorlu’yu temsil ediyoruz” dedi.

PAHALI EKİPMANA GEREK YOK

Bisikletin bir felsefesi de olduğuna vurgu yapan Serhat Altay, “ Bisiklet çok güzel bir ulaşım aracıdır. Bisiklet oksijendir, spordur, sağlıktır. Görüyorsunuz araba bırakmaya yer yokken bisikletle her yere ulaşabiliyorsunuz. Sadece kask ve diğer güvenlik ekipmanlarını temin ederlerse bisiklet güvenli bir spordur. Fakat her bütçeye göre kıyafet ve bisiklet var. Bisiklet sürmek için zengin olmaya veya pahalı ekipmanlara gerek yok” dedi. 

BİSİKLET HER YAŞA UYGUN BİR SPOR

Günümüzde katlanır bisikletlerin revaçta olduğunu belirten Demir Pedal Derneği Başkanı Serhat Filiz, “Uygun bir kask alıp Gölbaşı’na sürülebilir, akşam turlarına gidilebilir. Sürmek isteyen her şekilde sürebilir. Bisiklet yüzmeden sonra en iyi sporlardan biri bütün vücut çalışıyor. Özellikle bacaklar. İnsanlar bisikleti genellikle cocukluğunda sürüyor. Fakat bisiklet her yaşa uygundur. Bisiklet sürerek  20-25 kiloya kadar kilo veren insanlar var. Şeker hastalığını atlatan insanları biliyorum. Bisiklete binince yürüyüşün hatta gülüşün bile değişiyor” şeklinde konuştu.

SEYFİ GENÇ