• 2. Lig Kapsını Araladılar
Spor

2. Lig Kapsını Araladılar

  • 11 Mayıs 2019
  • 2321 Kez Okundu

Tekirdağ’ın profesyonel liglerde temsil eden tek takımı olan Ergene Velimeşespor, 2. Lig’e yükselme play-off turunda kendi sahasında Nazilli Belediyespor’u 2-0 yenerek ikinci maç öncesi önemli bir avantaj sağladı.

TFF 3. Lig 1. Grup’ta normal sezonu 5. sırada tamamlayan Ergene Velimeşespor ligi 2. Sırada tamamlayan Nazilli Belediyespor ile 2. Lig’e yükselme play-off turunun ilk maçında Velimeşe Sahası’nda karşı karşıya geldi. Sezon boyunca maçlarını yaklaşık 500 kişi önünde oynayan Ergene Velimeşespor, 2. Lig’e yükselme play-off maçında tribün rekoru kırdı. Sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği maça protokol üyeleri de ilgisiz kalmadı. Maça CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ İl Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet Üzgün katıldı.

Karşılaşmanın 44. dakikasında Emre Karadağ, 45. dakikada ise Burhan Arman’ın kaydettiği gollerle ilk yarıyı 2 - 0 önde tamamlayan Ergene Velimeşespor maçın ikinci yarısında başka gol olmayınca müsabakadan 2 - 0’lık üstünlükle ve ikinci maç öncesi önemli bir avantajla ayrıldı. İki takım arasında oynanacak olan Play - Off turunun ikinci maçı 15 Mayıs 2019 Çarşamba günü Nazilli Belediyespor’un ev sahipliğinde oynanacak. İki maç sonunda üstünlük sağlayan taraf tur atlayacak ve TFF 2. Ligi'ne yükselmek için oynanacak olan final maçına katılma hakkı kazanacak.