• Çbsk Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde
Spor

Çbsk Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde

  • 27 Mayıs 2019
  • 2844 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) Erkek Basketbol Takımı Türkiye Basketbol 2. Ligi'nde yükseldi.

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Türkiye Basketbol 2. Ligi'ne yükselen Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK) sporcu ve antrenörlerini kutlarken, “Birlikte başaracağız demiştik ve sporu kentimizde yaşam tarzı haline getirmeyi hedeflemiştik. İşte başardık. İlk adımı basketbol takımımız ile atmış olduk. Sporda öncü bir belediye olarak başarıları birlikte yaşamaya ve paylaşmaya devam edeceğiz" dedi.

 

Muğla İli Menteşe İlçesi'nde oynanan Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi Final Grubu'na yükselen ve Anadolu Basket, Ankara Kayı, Başkent Yenişehir, Ege Üniversitesi, Geçitspor,  İzmir BŞB, Özel İdare Genç, Salihli Belediye, Şutim Spor, Volkan Aksoy Spor ve Yeşilyurt takımlarından oluşan gruplarda mücadele eden Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (ÇBSK)Erkek Basketbol Takımımız grup maçlarında Ankara Kayıspor'u 62-60, Özel İdare Gençspor'u 101-51, Anadolu Basket'i 73-65 mağlup etti.

 

ÇBSK yarı final müsabakalarında Ege Üniversitesi GSK takımına 62-55 mağlup olmasına rağmen finale yükselerek finalde ilk maçında 62-60 mağlup ettiği Ankara Kayıspor ile karşı karşıya geldi.

İlk periyodu 25-14, ikinci periyodu 27-25 önde tamamlayan ÇBSK, üçüncü periyodu 25-15 geride tamamladı. 4. ve son periyotta rakibine karşı üstünlük kuran ÇBSK son periyodu 34-18 ve müsabakayı da 101-82 kazanarak Türkiye Basketbol 2. Ligi'ne yükselen ilk takım oldu.

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada; “Şu anda tarifi imkansız bir mutluluk ve şehrimiz adına gurur yaşıyorum. Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Basketbol Takımımız Menteşe'de düzenlenen Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi Final Grubu müsabakaları sonunda Türkiye Basketbol 2. Ligi'ne yükseldi. Değerli sporcularımızı ve antrenörlerimizi yürekten kutluyorum. Bizlere ve Çorlu halkına yaşattıkları gurur ve mutluluk için kendilerine ne kadar teşekkür etsek az. Göreve gelmeden önce ifade ettiğimiz gibi spor ve sporcumuzun yanındayız. Sporda öncü bir belediye olacağımızı ifade etmiş, şehrimizin spor alanındaki ihtiyaçlarını karşılayarak özgüven sahibi ahlaklı sporcular yetiştirmek istediğimizi her fırsatta dile getirmiştim. Tamamlanan ve devam eden spor yatırımlarımızla her geçen gün daha çok spor dalında başarıya ulaşmış bir şehir olacağımızı bugünden görebiliyorum. Çünkü bunun bir çok örneği var. Voleybol'da alt yapı takımlarımızın, yüzme de Milli Takıma yükselen ve uluslararası müsabakalara katılan sporcularımızın başarıları, ÇBSK Basketbol A Takımımızın Türkiye Basketbol 2. Ligi'ne yükselmesiyle taçlanmış oldu. Ne kadar gurur duysak azdır. Sporu kentimizde yaşam tarzı haline getirmeyi hedeflemiştik. İlk adımı basketbol takımımız ile atmış olduk. Sporda öncü bir belediye olarak başarıları birlikte yaşamaya ve paylaşmaya devam edeceğiz. Şehrimizde takım sporlarına destek olup ekip ruhunu ön plana çıkararak daha nice başarılara imza atacağımıza olan inancımla bu zafere imza atan ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" sözlerine yer verdi.

 

ÇBSK Basketbol A Takımı final müsabakalarında oynadığı maçlar neticesinde üçüncü oldu. Ege Üniversitesi GSK ile karşılaşan ve sahadan 64-49 galip ayrılan Başkent Yenişehir Takımı ise bu sonuçla birinciliği elde etti.

 

Final müsabakalarının sonrasında gerçekleştirilen törende kupa ve madalyalarını alan ÇBSK Basketbol A Takımı, böylelikle ulusal müsabakalarda bir kez daha Çorlu’nun ve Çorlu Belediyesi’nin adını başarıyla ve gururla temsil etmiş oldu.