• Ergene Esnafı Oda Kayıtlarını Çorlu'ya Alabilir
  • Ergene Esnafı Oda Kayıtlarını Çorlu'ya Alabilir
Edirne

Ergene Esnafı Oda Kayıtlarını Çorlu'ya Alabilir

  • 25 Ocak 2020
  • 8706 Kez Okundu

Her hangi bir işlem için Süleymanpaşa’daki Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na gidip gelen Ergene esnafı yapılan kanun değişikliği ile şimdi bir dilekçeyle kaydını Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na alabilecekler.


BİR İŞLEM İÇİN ÇORLU YERİNE SÜLEYMANPAŞA’YA GİDİYORUZ
Bir evrak için Süleymanpaşa’ya gidip gelen esnaflar gazetemize konuyla ilgili şikâyetlerini dile getirdi. Esnaflar, “Ergene İlçe olduğu zaman Ergene’deki esnaflar Çorlu yerine Süleymanpaşa’daki Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na kayıt olmak için yönlendirildi. Bizlerde Süleymanpaşa’daki esnaf odasına kaydımızı yaptırdık. Gidip gelmek çok zor oluyor. Her hangi bir işlem için bizler Süleymanpaşa’daki Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na gidip geliyoruz, hemen yanımızda Çorlu dururken bir evrak için Süleymanpaşa’ya gidiyoruz” dedi. 
İSTEYEN ÜYELER KAYITLARINI ÇORLU’YA ALABİLİR 
Konu ile ilgili bilgi aldığımız Tekirdağ Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Sami Kayın; “Yeni yapılan düzenlemelerle birlikte Ergene esnafı artık bir dilekçe vererek hiçbir ücret ödemeden kaydını Çorlu’ya aldırabilir” dedi. Konuşmasına devam eden Kayın: “Yapılan yeni düzenleme il birlikte tercih hakkını üyeye bıraktı. Yapılan değişiklikle birlikte esnaf üye yakın olan odaya kaydını yaptırabilir. Ergene’deki üyelerimiz Çorlu’yu tercih edebiliyorlar. 2020’de yapılan yeni kayıtlarda direk Çorlu’ya yapılabiliyor, ama burada üyenin istemesi gerekiyor. Üye derse ki ben Tekirdağ’da kalacağım o zaman Tekirdağ’da kalabiliyor. Eski üyelerde dilekçe verdikleri takdirde kayıtlarını Çorlu’ya aldırabiliyorlar. Bu yapılan işlem için şu anda bir ücret alınmıyor, sadece dilekçe vermesi yeterlidir. Biz yıllardır şunu da söyledik, Ergene’deki esnaflar Çorlu’da kayıt olmalı diye söyledik” dedi. 
İMDAT ŞAHİN