• Tekirdağ Valiliği'nden Engelli Ailelerine Destek
Tekirdağ

Tekirdağ Valiliği'nden Engelli Ailelerine Destek

  • 29 Aralık 2020
  • 2903 Kez Okundu

Pandemi nedeniyle zor dönem yaşayan engelli aileleri için harekete geçen Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği engelli bireyler ve aileleri için Tekirdağ Valiliği’nden destek sağladı.


Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği (TOBDESDER) Başkanı Aysel Ergüney yaptığı açıklamada Tekirdağ Valiliği’ne engelli ailelerine pisiko-sosyal konaklama, erzak desteği için yazılı başvurduk ve gelen yanıtta destek verileceği belirtildi” dedi. 
VALİLİK KAYMAKAMLIKLARA YAZI GÖNDERDİ, ENGELLİ AİLELERİN İHTİYAÇLARI GİDERİLECEK
Aysel Ergüney yaptığı açıklamada: “TOBDESDER olarak, Tekirdağ ili genelinde, Covid-19 bulaşı yaşayan engelli ailelerine psiko-sosyal, konaklama, erzak desteği için Tekirdağ Valiliği’ne yazılı olarak başvurduk, gelen yanıtta; Özel gereksinimli bireylerin evde kapalı kalmaya bağlı olarak yaşadıkları tepkisel ve kontrol edilemez davranışları nedeniyle, aileler telefon üzerinden psikolojik destek alabilecek. İl Sağlık Müdürlüğü’nün 0282 258 24 00 numaralı telefonundan ruh sağlığı bölümü talep edildiğinde, kısa sürede psikologlara, çocuk gelişimcisine ulaşılabileceği bilgisi verildi. Covid-19 bulaşı yaşadığınızın belgelenmesi koşuluyla, bulunduğunuz ilçe kaymakamlıklarına başvurarak; karantina/konaklama desteği, erzak ve durumlarınıza özel destek için de Kaymakamlık Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından özel destek sağlanabileceği belirtildi” dedi. 
ENGELLİ AİLELERE BELEDİYELERDE DESTEK VERECEK  
Açıklamasını sürdüren Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği (TOBDESDER) Başkanı Aysel Ergüney, Engelli aileler belediyelerin telefonlarını arayarak yemek ve erzak desteği alabilir,  “Covid -19 bulaşı yaşadığınızın belgelenmesi koşuluyla; Çorlu Belediyesi 444 99 59 numaralı hattından sıcak yemek,  Ergene Belediyesi 444 59 43 /dâhili 217 hattından sıcak yemek, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 153 numaralı hattından erzak yardımı alabilecekler” dedi. Konuşmasını sürdüren Ergüney, “Uygulamada herhangi bir sorunla karşılaşmanız halinde derneğimize 0539 773 88 59 telefondan ulaşabilirseniz, gerekli girişimleri yaparız. Destekleri nedeniyle Tekirdağ Valiliği’ne, ilçe kaymakamlıklarına, Tekirdağ Büyükşehir, Çorlu ve Ergene Belediyelerine teşekkür ederiz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN