• “Pandemi Nedeniyle Kapasitemizi Artırdık”
  • “Pandemi Nedeniyle Kapasitemizi Artırdık”
  • “Pandemi Nedeniyle Kapasitemizi Artırdık”
  • “Pandemi Nedeniyle Kapasitemizi Artırdık”
  • “Pandemi Nedeniyle Kapasitemizi Artırdık”
Çorlu Güncel

“Pandemi Nedeniyle Kapasitemizi Artırdık”

  • 02 Şubat 2021
  • 3563 Kez Okundu

Çorlu Devlet Hastanesi’ndeki yoğun bakın yatak sayısı 92’den 102’ye çıkarıldı. Gazetemize konuşan Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan; “Pandemi nedeniyle yoğun bakım yatak sayımızı artırdık” dedi.

Doç. Dr. Mustafa Doğan yeni açılan 10 yataklı yoğun bakım ünitelerini değerlendirirken bunun dışında hastaneyle ilgili önemli sorularımıza cevap verdi. Çorlu Devlet Hastanesi’nde binin üzerinde sağlık çalışanının aşılandığını kaydeden Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan, diğer birimlerde hasta kabullerinin ameliyatlarının da yapıldığını kaydetti. Pandemi nedeniyle ekim ayında başlayan yoğun bakım yatak sayısının artırılmasıyla ilgili başlayan çalışmaların çok kısa sürede sonuçlandığını kaydeden Doğan, şu anda yatak sayımız Çorlu halkımıza yetecek düzeyde” dedi. 
92’DEN 102 YATAK KAPASİTESİNE ÇIKARILDI 
Yeni açılan yoğun bakım ünitelerini gazetemize değerlendiren Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan, “Çorlu Devlet Hastanesi’nde 92 yoğun bakım yatak kapasitemiz vardı, 102 yatak kapasitesine çıkmış oldu. Yeni açılan 10 yataklı erişkin yoğun bakım ünitemizle beraber. Eklediğimiz 10 yataklı yoğun bakım ünitesi “bir nefeste sen ol” kampanyası kapsamında kurulmadı. Yoğun bakım projemize ekim ayının ortalarında start verdik. Sonrasında tıbbi cihaz ve ekipmanımız Sağlık Bakanlığımız tarafından karşılandı. Odanın tefrişatı da hayırsever vatandaşlarım, işadamlarımız, sanayicilerimizin desteğiyle karşılanmış oldu. Böylelikle 2 ile 2 buçuk aylık gibi kısa bir sürede 10 yataklı bir yoğun bakım ünitesini hizmete açmış olduk” dedi. 
“YOĞUN BAKIM YATAK SAYIMIZ ŞU AN YETERLİ”
“Yoğun bakım yatak kapasitemiz şu an itibariyle, yeni artırılan kapasiteyle Çorlu Halkına hizmet vermeye yetecek bir kapasite” diyen Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Doğan, “Fakat günün getireceği ihtiyaçlar değişikliklere neden olabiliyor. Belki pandemi dönemini yaşamamış olsaydık böyle bir adım atma ihtiyacı hissetmeyecektir. Pandeminin ortaya koyduğu sonuçlar bizde ihtiyaç halinde kullanılmak üzere böyle bir yoğun bakım birimi açma zaruriyeti doğurdu” ifadelerine yer verdi. 
TÜM BİRİMLERİMİZDE FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR 
Pandemi dışında diğer birimlerde çalışmaların devam ettiğini belirten Doç. Dr. Mustafa Doğan yoğunluk oluşmaması için hastalarımızı randevulu kabul ediyoruz, ameliyatlarımız, hasta yatışlarımız yapılıyor” dedi. Konuşmasını sürdüren Doğan, “Çorlu Devlet Hastanesi’nde tüm birimlerimizde faaliyetlerimiz devam ediyor. Yani kapalı olan bir birimimiz yok. Fakat pandeminin oluşturduğu yoğunluk nedeniyle ve bulaş riskini de askeriye indirmek amacıyla randevulu hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımız randevu olarak hastaneye gelerek tedavilerini olmaktadır. Ameliyatlarını olmakta, hastalarımız yatırılmakta” ifadelerine yer verdi. 
EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ HEDEFİMİZ DEVAM EDİYOR 
Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışmalarıyla ilgili sorumuza cevap veren Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Doğan, “Çorlu devlet Hastanesi’nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmasıyla ilgili bu bir proje bu bir hedef. Yani bu hedefe biz yürüyeceğiz. Bu hedefe ulaşmak için koşturacağı, çalışacağız. Sağlık Bakanlığımıza Çorlu Devlet Hastanesi’nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmasıyla ilgili hazırlamış olduğumuz taleplerimizi raporlarımızı ilettik. Artık üst kurul tarafından yapılan değerlendirmeler veya bizden istenen ek birimler hizmetler olabilir, karşılıklı diyalogla bu süreci yürütmeye çalışacağız” dedi. 
BİNİN ÜZERİNDE SAĞLIK ÇALIŞANIMIZA AŞI YAPTIK 
Aşı çalışmalarıyla ilgili de konuşan Doç. Dr. Mustafa Doğan, “Çorlu Devlet Hastanesi’nde ilk aşıyı ben oldum, bir nevi örnek olmak açısından aşı olmak için aşağıya indiğimizde bizimle beraber bekleyen arkadaşlarımız vardı. Biz kendi kurumumuzda binin üzerinde arkadaşımızı aşılattık. Her hangi bir olumsuz durumla da karşılaşmadık, yan etkisi ufak tefek birkaç arkadaşta kırgınlık oldu pek sorun yaşamadık aşıyla alakalı” ifadelerine yer verdi. 
İMDAT ŞAHİN