• Başkan Sarıkurt, Özel Kalem Atamasıyla İlgili Konuştu
Çorlu Güncel

Başkan Sarıkurt, Özel Kalem Atamasıyla İlgili Konuştu

  • 04 Şubat 2021
  • 4101 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Özel Kalem Müdürlüğü’ne getirilmesi planlanan Renal Rehkan ile ilgili konuştu.


Çorlu Belediyesi Şubat Ayı Meclis toplantısının ardından sorulan soruya cevap veren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Arkadaşlarımızın durumuna baktık hangi tarihte işe başlamış ne zamandır çalışıyor, bir tanesi 8 sene önce başlamış bir tanesi 4 sene önce başlamış bir tanesi 3 sene önce başlamış, bu arkadaşlarımız belediyemizde varlar, sizler o arkadaşımızı da tanıyorsunuz. Sürekli olarak mesai yaptığımız bana yardımcı olan kardeşlerimizden bir tanesi özel kalem müdürlüğü görevi için belirlendi” dedi.

KOMŞU BELEDİYEDE BİZİM 1 KİŞİNİN YAPTIĞI GÖREVİ 3 KİŞİ YAPIYOR

Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Belediye Başkanı olarak benim işim de zor, dışardan transfer yaparsan deniliyor ki ya niye dışardan transfer yapıyorsun, ben dışardan birinin belediyede istihdam edeyim diye bir gayretim yok. Var olan arkadaşlarımızdan tanıdığım bildiğim refleksini bildiğim bir arkadaşımla ilgili sadece pozisyon değişikliğiyle ilgili beklentim var. Onu da şunun için yapıyorum şimdi başka belediyelerde izliyorsunuz. Son zamanlarda hepimiz birbirimizi daha fazla takip eder olduk. Benim özel kalem müdürüm Hakan Bey’di, Hakan Bey kaleme bakıyor, strateji geliştirme müdürlüğünde çalışıyor. Basın yayınla ilgili ilişkilerimi takip etmeye çalışıyor bu tek adamın yaptığı işi yandaki belediye de 3 adam yapıyor. Benim 3 olsun diye bir gayretim de yok” dedi. 

YENİ İŞE ALMIŞIM GİBİ ANLATILIYOR HAYRETLE SÜRECİ İZLİYORUM

“Ben yeni işe almışım, yeni başlatmışım gibi anlatılıyor, hayretle izliyorum. 2012’de işe girmiş 2012 yılından beri zaten çalışan bir arkadaş” diyen Sarıkurt konuşmasını sürdürdü: “Ben o arkadaşa demişim ki ya arkadaş sen bana şöyle yardımcı ol. Bunu sanki saklanıyormuş gibi değerlendirenler oldu. Neden bakanlığı soruyorum, bence özellikle uygun, bakanlık gene de sen şu tarihte kullanmıştın diyebilir mi diyebilir. Bakanlıktan yazı geldiği zaman deklare edeceğim. Yazısını gönderdim, oranın görüşünü merak ediyorum. Ama bana destek olacağına inandığım birisi. Bakanlık yazısı bazı belediyelerde çok kısa sürüyor, bazı belediyelerde çok uzun sürüyor” dedi. 

İMDAT ŞAHİN