• 53 Yıllık Okul Yıkılıyor, Peki Yeri Ne Olacak?
  • 53 Yıllık Okul Yıkılıyor, Peki Yeri Ne Olacak?
  • 53 Yıllık Okul Yıkılıyor, Peki Yeri Ne Olacak?
  • 53 Yıllık Okul Yıkılıyor, Peki Yeri Ne Olacak?
Çorlu Güncel

53 Yıllık Okul Yıkılıyor, Peki Yeri Ne Olacak?

  • 04 Şubat 2021
  • 5674 Kez Okundu

1968 yılında yapılan Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi depreme dayanıklı olmadığı için yıkılması planlanıyor. Çorlu Belediyesi Şubat Ayı Meclisi’nde okulun yeni yerindeki plan değişiklikleri görüşülerek karara bağlandı.


Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi fiziki olarak 20 bin 541 metrekare alan üzerine kurulmuş olup 5 alana ait atölye ve derslikler ile 25 derslikli ana binası yanında, yeni dizayn edilmiş kütüphanesi, kapalı ve açık spor alanları, halı sahası, kantini, ibadethanesi, konferans salonu, yemekhanesi, fen (FKB) laboratuvarı mevcut olan 53 yıllık okul olarak hala hizmet vermekte.  

OKUL ŞEHRİN GİRİŞİNE TAŞINACAK

Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yeni taşınacağı okulla ilgili belediye meclisinde yapılaşma sınırlarının değişikliğiyle ilgili kararlar geçti. Konuyla ilgili Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt bir açıklama yaparak “Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Meslek Lisesi’yle ilgili çalışmaları vardı, bazı binaların depremle ilgili sorunları vardı, daha önce belediye meclisimize geldi, çekme mesafeleri göz önüne alındığında binalar yıkıldığı zaman yerine yapılamayacak yerler vardı, yapılar vardı, buna yönelik olarak şehrimizin girişinde başka bir noktada ivedilikle yıkım süreçleriyle uğraşmadan biran önce bir okul yapma gayreti var belediye meclisimizde üyelerimizin tamamının katılımıyla destek olduk. Yapılaşma sınırlarını değiştirdik. Yapılaşma imkânlarını değiştirdik” dedi.

OKUL İNŞAATI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Okulun yapılacağı yeni yer Şeyh Sinan Mahallesi Halide Onbaşı Caddesi ile Şerife Bacı Caddesi’nin kesiştiği noktada 21 bin metrekare üzerine inşa edilecek. Çorlu’dan Tekirdağ Merkezi istikametinde yapılacak olan yeni okulla ilgili belediye yapılaşma imkânlarını değiştirdi. Okulun yapılacağı alanda şu an hiçbir yapılaşmanın olmaması da dikkat çekiyor. Öğrenciler o bölgeye gidip gelmekte büyük zorluk yaşayacak yorumları yapılarken okul inşaatının ne zaman başlayacağı da merak konusu.

PEKİ 20 DÖNÜMLÜK ALANA NE OLACAK

Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin internet sitesinde okulun alanının fiziki olarak 20 bin 541 metrekare alana kurulu olduğu ifade ediliyor. Gazetemize konuyla ilgili bilgi veren Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, Mehmet Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin şu anki bulunduğu yere 24 derslik iki adet okul yapılacağını duyurdu. Yapılacak okulların birisi ilkokul diğeri ise ortaokul olacak.

İMDAT ŞAHİN