• “Bir Ülke Faizle, Vergiyle Ve İthalatla Büyümez”
Çorlu Güncel

“Bir Ülke Faizle, Vergiyle Ve İthalatla Büyümez”

  • 22 Şubat 2021
  • 1577 Kez Okundu

Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan ekonomiyle ilgili yaptığı açıklamada, “bir ülke faizle, vergiyle ve ithalatla büyümüz” dedi.


Bütçe, iktidarın ülke problemlerine karşı sunacağı bir reçete olmalıdır diyen Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan, “Bu bütçede, ülkemizde yaşayan dertli ve gariban insanlar yok maalesef, sadece birkaç seçilmiş insan veya torpil yapılarak ihale alan insanlar var. Üzgünüz ki, her şey ortada, bir ülke faizle, vergiyle ve ithalatla büyümez, büyüyemez” dedi.
BU BÜTÇE ÜLKENİN DERTLERİNE DERMAN OLACAK BİR BÜTÇE DEĞİL
Konuşmasını sürdüren Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan,  “bu bütçe, ülkemizin dertlerine derman olabilecek bir bütçe değildir. 2021 yılı bütçesinin ranta dayalı ve yamalı bohça bütçesi olduğunu ifade ettiğimiz zaman bu hakikatlere tahammülü olmayan bazı çevrelerin bize tavır aldığını biliyoruz. Hâlbuki biz bunları söylerken heyecan duyuyor ya da memnun oluyor falan değiliz. Üzgünüz ki, her şey ortada. Bugüne kadar yapılan bütün bütçeler ve hükümetin uyguladığı ranta dayalı ekonomik model tsunamiye davetiye çıkarır cinsten. Ve şimdi denizin bittiğini net olarak ortada” diye konuştu. 
OCAK AYINDA FAİZE 21 MİLYAR 943 MİLYON VERİLDİ
“İşte buyurunuz, daha ilk aydan bütçenin faize aktığını hep beraber gördük” diyen Aslan konuşmasını sürdürdü: “Ocak Ayı'nda bütçeden faize ödenen miktar 21 milyar 943 milyon lirayı buldu. Geçtiğimiz yılın aynı ayında ödenen faiz miktarı 12 milyar 745 milyon lira idi. Daha ilginci, geçen yılın Ocak Ayı'nda bütçe 21 milyar 501 milyon lira fazla verirken bu yılın Ocak Ayı'nda 24 milyar 154 milyon lira açık vermiştir” dedi. 
ÜRETİM EKONOMİSİNE GEÇİLMESİ GEREKİYOR
 Yasalara göre milli gelirin en az yüzde 1'nin tarıma ayrılması gerektiğini hatırlatan Saadet Partisi Çorlu İlçe Başkanı Aytuğ Aslan,  “bütçede bu payın yarısının ayrıldığını belirtti. Tarım temel ihtiyaçtır. Tahılı, meyveyi, sebzeyi yetiştiremezseniz ülke açlıktan kırılır. Maalesef ülkemiz de bu noktaya çok yakın. Tarım bitme noktasına geldi. Bu böyle gitmez değerli arkadaşlar. Israr etmeyin, inat etmeyin. Artık Derviş Fischer doktrininden vazgeçin. Üretim ekonomisine geçin. Bir ülke faizle, vergiyle ve ithalatla büyümez, büyüyemez. Tarımla, üretimle, ihracatla büyür. İnovasyon, teknoloji ve sanayiyle kuvvetlenir” diye konuştu.