• Ergene Belediyesi'nden Yerel Sanatçılara Destek
  • Ergene Belediyesi'nden Yerel Sanatçılara Destek
  • Ergene Belediyesi'nden Yerel Sanatçılara Destek
Ergene

Ergene Belediyesi'nden Yerel Sanatçılara Destek

  • 23 Şubat 2021
  • 1642 Kez Okundu

Ergene Belediyesi uygulanan kısıtlama tedbirleri sebebiyle bir süredir çalışamayan yerel sanatçılara destek amacıyla 14 Şubat Sevgililer Günü’nü de vesile kılarak dayanışma konseri düzenledi


 
 
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yeni tip korona virüsün ülkemizde ilk görüldüğü andan itibaren bulaş riskini azaltmak ve Ergene halkının maskeye ulaşımını kolaylaştırmak adına Ergene sokaklarını kapı kapı dolaşarak maske dağıtmıştı. Ergene Kültür Merkezi’ni adeta bir maske üretim üssüne çevirerek Ergene halkı için yüzbinlerce maske üreterek dağıtan ayrıca vatandaşların dezenfektan ihtiyaçlarını da karşılayan Ergene Belediyesi pandemi döneminde Ergene halkının yanında olmaya devam ediyor.
 
Ergene’de ikamet eden yaşlılar ile ihtiyaç sahiplerine her gün sıcak yemek ulaştıran ancak pandemi döneminde işini kaybeden ya da yakalandığı hastalık nedeniyle evinde yemek pişiremeyecek durumda olanları da bu kapsama dahil ederek yüzlerce ailenin evine sıcak yemek ulaştıran Ergene Belediyesi’nden bir destek de pandemi döneminde işini yapamaz hale gelen müzisyenler ve yerel sanatçılara geldi. 
 
Pandemi dönemi nedeniyle düğünlere yasak getirilmesi ve eğlence mekanlarının kısıtlamalar kapsamında kapatılması nedeniyle işlerini yapamaz hale gelen yerel müzisyenlere destek programı gerçekleştirildi.  Ergene Kültür Merkezi’nde Sevgililer Günü nedeniyle düzenlenen destek konserinde Ergene’nin çeşitli mahallelerinde mesleklerini icra eden yerel sanatçılar katıldılar. 
Kiminin bağlamasıyla, kiminin sazıyla kiminin de gitarıyla katıldığı konserde solistler de şarkılarını seslendirdiler. 
 
Pandemi dönemi nedeniyle salona izleyicinin alınmadığı konser Ergene Belediyesi’nin sosyal medya hesabından canlı yayınla Ergene halkı ile izleyicilerle buluştu.
 
Çok sayıda kişinin takip ettiği ve 10 binin üzerinde izlenme sayısına erişen program sırasında vatandaşlar yaptıkları yorumlarla da başarılı organizasyon dolayısıyla başta Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Ergene Belediyesi çalışanlarına duyarlı ve örnek çalışmadan dolayı teşekkürlerini ilettiler. 
 
Ergene’de başı ağrıyandan da dişi ağrıyandan da kendisinin sorumlu olduğunun altını çizen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Pandemi dolayısıyla sıkıntı yaşayan sanatçılarımıza destek olmak amacıyla böyle bir organizasyon düzenledik. Katılım gösteren destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra Ergene Belediyesi olarak düzenleyeceğimiz tüm organizasyon ve etkinliklerde yerel sanatçılarımıza da yer vererek destek olacağız. Sevgi Kenti Ergene’de tüm zorlukların üstesinden el birliği ile gelmek için gayret gösteriyoruz. Temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymaya devam edelim. Bu organizasyonumuz pandemi dolayısıyla Ergene halkından uzak bir program oldu ancak sağlıklı, güzel günlerde yeniden bir arada olacağımız günlerin yakın olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.