• Çorlu Belediyesi 3 Ton Mama Dağıttı
  • Çorlu Belediyesi 3 Ton Mama Dağıttı
Çorlu Güncel

Çorlu Belediyesi 3 Ton Mama Dağıttı

  • 26 Şubat 2021
  • 756 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi pandemi döneminde sokak hayvanlarını yalnız bırakmadı. Covid-19 salgını başladığı günden bu yana sokak hayvanlarına 3 ton mama dağıtan belediye ekipleri, yaralı hayvanları ise Geçici Hayvan Bakımevi’nde tedavi etti.




Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi yetkilileri sokaktaki sahipsiz dostlarımızın yanında olmaya ve bakımlarını sürdürmeye devam ediyor. Pandemi süresince, özellikle sokağa çıkma yasağı olduğu günler, dışarıdaki sokak hayvanları aç kalmasın diye belirli besleme noktalarına kuru mama bırakan ekipler ayrıca hasta ve yaralı hayvanları da bakımevine götürerek tedavilerini tamamladı. 

194 Sokak Hayvanı Yuvasına Kavuştu
2020 yılı içerisinde 2 bin 704 hasta veya yaralı hayvanın tedavisini gerçekleştiren Çorlu Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi yetkilileri 471 hayvana da küpe takarak kayıt altına aldı. Vatandaşların sağlığını ve güvenliğini korumak amacıyla 768 hayvanın tüm iç ve dış paraziter ilaçlamaları ve ayrıca kuduz aşısı uygulamaları yapıldı. ‘Yeni Bir Başlangıç’ projesi ile geçtiğimiz yıl 194 sahipsiz hayvan ömürlük ailelerine kavuştu. 

‘Soğuk Havalarda Can Dostlarımızı Besledik’
Her canlının eşit yaşam hakkına sahip olduğunu belirten Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Yalnızca belediye ekiplerimiz değil hayvansever pek çok vatandaşımız da sokaktaki sahipsiz hayvanlarımızı besliyordu. Pandemi döneminde vatandaşlarımızın evden çıkması zorlaşınca bizler daha yoğun bir şekilde sokaktaki dostlarımıza kuru mama desteğinde bulunduk. Koronavirüs salgını başladığından bu yana sokaktaki can dostlarımızın aç kalmaması için 3 ton kuru mama dağıttık. Sokaktaki canlarımız her zaman bize emanet.” dedi.