• Havalar Isında Kalabalıklar Arttı
  • Havalar Isında Kalabalıklar Arttı
  • Havalar Isında Kalabalıklar Arttı
  • Havalar Isında Kalabalıklar Arttı
Çorlu Güncel

Havalar Isında Kalabalıklar Arttı

  • 26 Şubat 2021
  • 882 Kez Okundu

Çorlu’da hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte çarşı merkezindeki yoğunluklarda artmaya başladı. Evlerinde oturmayan vatandaşlar meydanlarda parklarda vakit geçiriyor.


Çorlu’da korona virüs vakaları tekrar yükselişe geçerken Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı haritada ise Tekirdağ yüksek risk illeri arasında yer alıyor. Turuncu renkte olan Tekirdağ’da normalleşme adımlarının atılıp atılmayacağı önümüzdeki hafta Tekirdağ Valiliği tarafından kararlaştırılacak. Çorlu’da ise havaların ısınması kalabalıkları artırmaya devam ediyor. 
VATANDAŞLAR EVDE OTURMAK YERİNE ÇARŞIDA VAKİT GEÇİRİYOR 
Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar evlerinde oturmak yerine dışarda vakit geçirmeyi tercih ediyor. Virüse aldırış etmeyen vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’na, parklara giderek burada oturmayı tercih ediyor. Özellikle emekli olan vatandaşlar arkadaşlarıyla buluşarak sohbet ediyor. Sosyal mesafe kuralına da dikkat etmeyen kimi vatandaşlar virüse davetiye çıkarıyor. 
DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR 
Korona virüse karşı duyarlı olan kimi vatandaşlar ise tedbirleri elden bırakmamız gerektiğinin altını çiziyor. Özellikle maske mesafe ve temizliğe çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten duyarlı vatandaşlar, “dikkati elden bırakmamız gerekiyor ama bakıyoruz, bazı vatandaşlar sosyal mesafeye dikkat etmeden dip dibe oturuyorlar sohbetler ediyorlar. En azından bir araya gelindiğinde sosyal mesafe ve maske kurallarına dikkate dilmesi gerekiyor. Yoksa bu virüsü yenemeyiz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN