• Şehit Birhan Er'in Ailesi Yalnız Bırakılmadı
  • Şehit Birhan Er'in Ailesi Yalnız Bırakılmadı
  • Şehit Birhan Er'in Ailesi Yalnız Bırakılmadı
Çorlu Güncel

Şehit Birhan Er'in Ailesi Yalnız Bırakılmadı

  • 01 Mart 2021
  • 5215 Kez Okundu

27 Şubat 2020 tarihinde Suriye’nin İdlib Bölgesi’nde şehit olan Çorlulu Uzman Onbaşı Birhan Er şehit olmasını üzerinde bir yıl geçti. Şehidin Çorlu’da yaşayan ailesi sene-i devriyesinde yalnız bırakılmadı.


Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan ve Şehit Uzman Onbaşı Birhan Er’in silah arkadaşları sene-i devriyesinde Birhan Er’in ailesini yalnız bırakmadı. Baba ocağına giden Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve Tümgeneral Tevfik Algan burada aileyle görüştü. 
BİR YIL ÖNCE GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLMİŞTİ  
2020 yılında İdlib bölgesinde rejim güçleri tarafından hava saldırısı sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Birhan Er Çorlu’da on binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde gözyaşları içerisinde Çorlu Şehitliği’ne naaşı defin edilmişti. Birhan Er’in şehit haberi herkesi derin bir yasa boğmuştu. On binlerce kişi şehit cenazesine katılarak Birhan Er gözyaşları içinde toprağa verilmişti. 
KAYMAKAM SARILI, ŞEHİDİN BABA OCAĞINA GİTTİ 
27 Şubat 2020 tarihinde şehit olan Çorlulu Uzman Onbaşı Birhan Er’in sene-i devriyesinde Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu 5. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan ve Birhan Er’in silah arkadaşları şehidin ailesini yalnız bırakmadı. Şehidin Babası İhsan Er ve Annesi Fahriye Er’i evinde ziyaret eden Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve Tümgeneral Tevfik Algan aileyi bir yıl içinde hiç yalnız bırakmadı. 
İMDAT ŞAHİN