• Ergene'de Yeni Fidanlar Dikilip Bakım Yapılıyor
Ergene

Ergene'de Yeni Fidanlar Dikilip Bakım Yapılıyor

  • 02 Mart 2021
  • 1437 Kez Okundu

Doğaya ve yeşile önem veren Ergene Belediyesi ilçe genelinde yeni ağaç dikimlerinin yanı sıra kurumuş olan ağaçlara da gerekli bakımı yaparak çalışmalarını hummalı bir şekilde yürütüyor.

Kış aylarının gelmesi ve ağaçların uyku dönemine girmesiyle Ergene’de bulunan yeşil alanlarda fidan dikimi çalışmalarında bulunan Ergene Belediyesi ayrıca kurumuş olan ağaçlara da gerekli bakımı yapıyor. Ergene Belediyesi Fen İşlerine bağlı olan Park ve Bahçelerden yapılan açıklamada ağaçların bakım ve budama dönemi içerisine girdiğini belirterek, “İlçemizde bulunan ağaçların budama ve bakım çalışmaları Nisan ayına kadar devam edecektir. Kent içinde ağaç yetiştirme zahmetli ve aynı zamanda özveri isteyen bir çalışma. Toprak altına yeterince ulaşamayan yağmur suyu, ağaç diplerine bırakılan çöplerden sızan sular gibi birçok olumsuzluklar kent içerisinde ağaç yetiştirmeyi ve bakımını oldukça zor hale getiriyor. Hastalıklı ağaçların bakımını ve budama çalışmalarını yaparak onları daha estetik daha sağlıklı hale getirmek için çaba sarf ediyoruz. Yeşil alan miktarımızı her geçen gün arttırırken mevcut alanlarımızı koruma çalışmalarına da devam ediyoruz” açıklaması yapıldı.
Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ise yapmış olduğu açıklamasında, “Ağaçlarımızın rutin kontrolü Ergene Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı Park ve Bahçelerde görevli olan ekiplerimizce yapılarak, budama ihtiyacı olan ağaçlar tek tek tespit ediliyor. Yine vatandaşlarımızdan gelen talepler değerlendirilerek budanması gerekiyorsa ağacın türü ve gereksinimine göre budamaları yapılıyor. Çevreci belediye olan Ergene Belediyemiz ilçemizde kurumuş ağaçlarda yapmış olduğu bakım çalışmalarının yanı sıra fidan diki çalışmalarında da bulunmaktadır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha yeşil bir Ergene bırakmak için ilçemizde bulunan çocuk oyun parklarımızda ki ağaç sayılarımıza da yükseltiyoruz” dedi.