Çorlu Güncel

"bu Alanlar Sanayi Sitesi Değil"

  • 05 Mart 2021
  • 1117 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, 'konut dışı kentsel çalışma alanı' olarak inşa edilen alanlara imalathane amaçlı yapı inşaat ruhsatı verildiğini hatırlatarak, bu alanlarda belirlenen tanımlar dışındaki işletmelere izin verilmeyeceğini söyledi.

 



Vatandaşlar tarafından yapılan müracaatları değerlendirdiklerini ve daha önce yapılan açıklamayı yenileme ihtiyacı doğduğunun altını çizen Başkan Yardımcısı Çolpan, "Öncelikle belirtmek isterim ki, kanun ve yönetmeliklere uymayan hiçbir çalışmaya dün olduğu gibi bundan sonra da müsaade etmeyeceğiz. 
Ancak daha önce yapmış olduğumuz duyuruya rağmen sorumluluk alanımızın dışında kalan alanlarda tabela reklamları vasıtasıyla ya da basın aracılığıyla belirtilen alanların sanayi sitesiymiş gibi tanıtılması doğal olarak vatandaşlarımızı tedirgin etmektedir. Konut dışı kentsel çalışma alanlarında vatandaşlarımızı tedirgin eden sanayi sitesi ve benzeri oluşumlara bu bölgelerde asla müsaade edilmeyeceğini bir kez daha hatırlatırız.

"Mağdur Olmayın"
Konut dışı kentsel çalışma alanı olarak belirlenen projelerde 03.07.2017 tarih ve 30113 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde de açıkça ifade edildiği gibi 'Çevre sağlığı yönünden tehlike oluşturmayan imalathanelerin, parlayıcı ve yanıcı madde içermeyen depoların, toptan ticaret pazarlama ve depolama alanlarının, konaklama tesislerinin, lokantaların, halı saha, tenis kortu gibi açık spor tesisleri ve düğün salonunun yapılabileceği çalışma alanları’ şeklinde tanımlanmıştır. Yatırımcıların bu alanlardan iş yeri alırken bunu bilmeleri gerekiyor. Unutmayın ki, kanunun belirttiği alanlar dışında bir işletmeyi burada açmaya çalıştığınızda buna asla izin verilmeyecek ve mağduriyet meydana gelecektir.

"Bu Alanlar Sanayi Sitesi Değil"
Konut dışı kentsel çalışma alanı, bir sanayi sitesi ya da bir iplik fabrikası kurulacak alan değildir. Bu durum yasa ile kesin olarak belirlenmiş bir durumdur. Konut dışı kentsel çalışma alanında işletme açacak yatırımcılarımıza faaliyet kıstasları belirlenmiş alanlarda sorunlarla karşılaşmamaları için belediyemiz ve ilgili kurumlardan görüş almalarını ve yatırımlarını buna göre yapmalarını öneriyoruz." dedi.