• Kütüphane Haftasında Bir Dizi Etkinlik Gerçekleştirildi
  • Kütüphane Haftasında Bir Dizi Etkinlik Gerçekleştirildi
  • Kütüphane Haftasında Bir Dizi Etkinlik Gerçekleştirildi
Çorlu Güncel

Kütüphane Haftasında Bir Dizi Etkinlik Gerçekleştirildi

  • 01 Nisan 2021
  • 1281 Kez Okundu

29 Mart-4 Nisan Kütüphaneler Haftası nedeniyle Çorlu Gençlik Merkezi bir dizi etkinlik düzenledi.


Çorlu Gençlik Merkezi Kütüphaneler haftası kapsamında mavi yelekli gönüllü gençleri ile birlikte Çorlu Halk Kütüphanesi ziyaret edildi. Çorlu Halk Kütüphanesi paydaşlığında Cumhuriyet Parkı ormanlık alanda kitap okuma halkası ile başlayan hafta etkinliği voleybol, ip atlama, badminton gibi rekreatif faaliyetler ile devam etti. Gönüllü gençler müzik eşliğinde de eğlenerek ve temiz hava ile ruh dinginliği sağlayarak etkinlikten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
HALKA KÜTÜPHANE BİLİNCİ AŞILANMASI SON DERECE ÖNEMLİDİR 
Çorlu Gençlik Merkezi’nden yapılan açıklamada: “Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta "Kütüphaneler Haftası" olarak kutlanır. Bu haftada kitap okumanın ve kütüphanelerin öneminden bahsedilir, kütüphanelerin sorunları ve çözüm yolları tartışılır, halka kütüphane bilinci aşılanmaya çalışılır. Okullarda, öğrencilere kütüphanelere geziler düzenlenerek, kütüphanede arama ve araştırma yapma yöntemleri gösterilir, kütüphanede nasıl davranılması gerektiği anlatılır” denildi. 
ÜLKEMİZ KÜTÜPHANELERİNDE BULUNAN KİTAP SAYISI YAKLAŞIK 6 MİLYONDUR
Açıklamanın devamında, “Kütüphaneler eski çağlardan beri insanlığın hizmetindedir. Eldeki bilgilere göre ilk kütüphane, Asurlular zamanında kurulmuştur. Osmanlı imparatorluğu döneminde de kitaba ve kütüphaneye büyük önem verilirdi. O dönemden zamanımıza kadar gelen büyük kütüphaneler vardır. Yurdumuzun belli başlı büyük kütüphaneleri şunlardır: İstanbul’da Süleymaniye ve Beyazıt Devlet Kütüphaneleri. Ankara'da Millî Kütüphane, Millet Meclisi Kütüphanesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kütüphanesi'dir. Bunlardan Millî Kütüphane, 15 Nisan 1946 tarihinde kurulmuştur. Açılış tarihinde içinde iki kitap bulunan bu kütüphanemizde bugün 620 bin kitap vardır. Ülkemiz kütüphanelerindeki kitap sayısı yaklaşık 6 milyon kadardır” denildi. 
İMDAT ŞAHİN