• Kasaid Seçimli Genel Kurulunu Tamamladı
  • Kasaid Seçimli Genel Kurulunu Tamamladı
Çorlu Güncel

Kasaid Seçimli Genel Kurulunu Tamamladı

  • 03 Nisan 2021
  • 1002 Kez Okundu

2008 yılında Çorlu’da kurularak çalışmalarına başlayan Kadının Sosyal Hayatını Araştırma ve İnceleme Derneği KASAİD, seçimli olağan genel kurulunu geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi.


Derneğin kuruluşundan bu yana dernek yönetiminde aktif olarak yer alan Başkan Nayime Yılmaz başarıyla tamamladığı döneminin ardından, genel kurul tarafından yeni dönem için de başkanlığa seçildi. Dernek yönetim kurulunda ise Selda Gaygusuzoğlu, Nevcihan Kale, Nigar İlgün, Pervin Gündüz ve Ceren Zayim yer aldılar.
KASAİD Başkanı Nayime Yılmaz, “Pandemi dolayısıyla gecikmeli olarak genel kurulumuzu gerçekleştirdik ve derneğimizin 12.çalışma yılını gururla geride bıraktık. Bu yıl tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de salgın dolayısıyla sosyal ve ekonomik zorluklar yaşandı ve bu durum zaten dezavantajlı konumda olan kadınları daha da güç olan koşullar ile başa çıkmaya zorladı. Kadınlar çocukları, eşleri ve ebeveynleri için fedakârca emek verirken, kendi yaşam hakları ve özgürlükleri için de savaşmak zorunda kaldılar. Toplumsal şiddet ve ev içi şiddet ile mücadele kadının ana konusu olmaya devam ederken, maalesef şiddete eğilimli bireyleri cesaretlendirebilecek, kadının mağduriyetini arttırabilecek ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine neden olabilecek adımlar atıldı. Ve bu durum kadınları daha da şiddetin, ötekileştirmenin, toplumsal refahtan pay alamamanın hedefi haline getirdi. Bizler bu koşullar altında kadına ve çocuğa yönelik şiddet ile mücadele etmek, yaşamın her alanında kadınların yetkinliğini, üretkenliğini ve söz sahipliğini arttırmak, yasalarımızı ve toplumsal kurallarımızı bu amaç doğrultusunda işler kılmak için tüm gücümüz ve özverimiz ile çalışacağız. Birlikteliğimizin kadınlar için umut ve güç oluşturması her zaman birinci önceliğimiz olacak” dedi.
İMDAT ŞAHİN