• Ergene'de Anlamlı Sergi
  • Ergene'de Anlamlı Sergi
Ergene

Ergene'de Anlamlı Sergi

  • 09 Nisan 2021
  • 1877 Kez Okundu

Otizmli çocukların annelerinin otizm ile mücadele konusunda yazdığı mektuplar Ergene Belediyesi ev sahipliğinde Ergene Kültür Merkezinde sergiye açıldı.


 “Otizmli çocukların annelerinden mektup var" isimli etkinlikte Türkiye'nin çeşitli illerinde ikamet eden otizmli çocukların annelerinin bu konuda verdikleri mücadeleleri yazdıkları mektuplar Ergene Kültür Merkezi’nde sergiye açıldı. 
Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneği (TOBESDER) ile Ergene Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte bir konuşma gerçekleştirerek Ergene Belediyesi’nin sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediğinin altını çizen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “TOBDESDER tarafından başlatılan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Ergene Belediyemizin destek verdiği sergimizin açılışına katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi. 
Başkan Yüksel, “Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği hayatın her alanında hangi kurum ve kuruluşumuz ile ortak çalışma yürütebilirsek her daim desteğimizi esirgemedik. Bugün de burada güzel bir etkinliğe destek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Vatandaşlarımız için farkındalık oluşturacak bu proje ile otizmin bir hastalık olmadığı otizmli çocuklarımızın ailelerinin çektiği zorlukları yakından görmüş olacağız. Unutmayın her doğan 59 çocuğumuzdan biri otizm riski ile dünyaya gelmektedir. Otizmin farkında olalım. Zor ve meşakkatli bir süreç üstlenen başta Tekirdağ Otizm ve Özel Bireyleri Destekleme Derneğine, projeye mektupları ile katılan annelerimize,  Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Ergene Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederim. 3 gün sürecek olan sergimize tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” diye konuştu.