• Açılacağı Gün İple Çekiliyor
  • Açılacağı Gün İple Çekiliyor
  • Açılacağı Gün İple Çekiliyor
Çorlu Güncel

Açılacağı Gün İple Çekiliyor

  • 12 Nisan 2021
  • 1598 Kez Okundu

2020 yılının Temmuz Ayı’nda başlayan Millet Bahçesi çalışmaları devam ediyor. Millet Bahçesi’nin önümüzdeki Mayıs Ayı içerisinde açılması beklenirken Çorlulu vatandaşlar açılacağı günü sabırsızla beklediklerini belirti.


Çorlu’da Omurtak Caddesi üzerine 16 dönüm üzerine yapımı başlatılan Millet Bahçesi’nde çalışmalar hala devem ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yaptırılan Millet Bahçesi’nde kıraathane ve kütüphane bölümlerinin inşaatında sona gelinirken, Millet Bahçesi’nin peyzaj çalışmaları da bir taraftan devam ediyor. Yeni yapılacak olan Millet Bahçesi’ne yüzlerce yeni ağaç dikildi. Ekipler ağaç dikme çalışmalarını sürdürüyor. 
ÇALIŞMALAR 2020 YILININ TEMMUZ AYI’NDA BAŞLAMIŞTI 
Vatandaşların yürüyüş yapabilecekleri ender yerlerden biri olacak olan Millet Bahçesi geçtiğimiz 2020 yılının Temmuz Ayı’nda çalışmalarına başlanmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum geçtiğimiz aylarda Çorlu’ya yaptığı ziyarette Millet Bahçesi’nin yapıldığı alanı gezmiş yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi almıştı. 2018 yılında Çorlu Devlet Hastanesi’nin yıkılmasıyla birlikte boş kalan alana Millet Bahçesi yapılacağı müjdesi verilmişti. 2020 yılında çalışmalarına başlanan Millet Bahçesi’nde çalışmalar hala devam ediyor. 
BAHÇEDE PEYZAJ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR 
16 dönüm üzerine kurulan Millet Bahçesi’nde çalışmalar devam ediyor. Kıraathane ve Kütüphane bina inşaatında sona yaklaşılırken bir taraftan da bahçe düzenlemesi devam ediyor. İnsanların vakit geçirebilecekleri ender yerlerden olan Millet Bahçesi’nin alanı Bakan Murat Kurum’un açılmasıyla artırılmıştı. Yüzlerce ağacın dikildiği Millet Bahçesi’nin önümüzdeki Mayıs Ayı içerisinde açılması öngörülüyor. 
MAYIS AYI İÇERİSİNDE AÇILMASI BEKLENİYOR 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorlu’da da Millet Bahçesi yapım çalışmaları başlatıldı. Çalışmaların devam ettiği Millet Bahçesi’nde Mayıs ayı gibi çalışmaların bitmesi beklenirken açılışının bir aksilik olmazsa yapılması bekleniyor. dört gözle beklenen Millet Bahçesi’nin biran önce açılmasını isteyen Çorlulu vatandaşlar gazetemize konuştu: “Çalışmaların biran önce bitirilerek açılmasını istiyoruz. Çorlu’nun çok güzel bir alanı haline gelecek, yürüyüş yapabileceğimiz, zaman geçirebileceğimiz ender yerlerden biri olacak” dedi. 
İMDAT ŞAHİN