• Sanat Sokağını Yaşatmayı Beceremedik!!!
  • Sanat Sokağını Yaşatmayı Beceremedik!!!
  • Sanat Sokağını Yaşatmayı Beceremedik!!!
  • Sanat Sokağını Yaşatmayı Beceremedik!!!
Çorlu Güncel

Sanat Sokağını Yaşatmayı Beceremedik!!!

  • 12 Nisan 2021
  • 1822 Kez Okundu

Çorlu’da içinde Sanat kelimesi geçen sokağı maalesef yaşatmayı beceremedik, büyük ümitlerle açılan sanat sokağında sanatseverlerin yaptığı eserleri sergileyecekleri tezgâhlar güvenlik nedeniyle kaldırıldı.


6 Ekim 2019 tarihinde görkemli bir törenle açılışı yapılan Sanat Sokağı’nın başına gelmeyen kalmadı. Sanatseverlerin yaptıkları sanat eserlerini sergilemek için yapılan tezgâhlarda madde bağımlılarının yatıp kalkması nedeniyle önce tezgahlardan bazıları kaldırıldı, şimdi de tezgahların hepsi Sanat Sokağı’ndan kaldırıldı. Cemaliye Mahallesi’nde bulunan ve büyük ümitlerle açılan Sanat Sokağı’ndan tezgâhların kaldırılmasına vatandaşlarda tepki gösterdi. 
SANAT SOKAĞI’NIN SADECE ADI KALDI 
Çorlu Belediye ve Çorlu Kültür Sanat Derneği İşbirliği ile kurulan Sanat Sokağı açılmasından kısa bir süre sonra madde bağımlılarının uğrak noktası haline gelmişti. Sanatseverlerin sanat eserlerini sergileyecekleri tezgâhlar madde bağımlılarının yatıp kalktığı yer haline geldi. Sanatseverlerin de uzun zamandır tezgâhları kullanmaması nedeniyle Sanat Sokağı işportacıların eline kaldı. İkinci el eşyaların satıldığı Sanat Sokağı’nda Çorlu Belediyesi tezgâhları tamamen kaldırdı. Sanat Sokağı’nın sadece adı kaldı. 
BU AYIP ÇORLU’YA YETER!
Büyük ümitlerle açılan Sanat Sokağı’nda sanattan başka her şeyin yapıldığını belirten vatandaşlar gazetemize konuştu: “Sanat Sokağı’nın kurulmasından kısa süre sonra burada yine sanatseverlerin yaptığı sanat eserleri sergilendi, fakat daha sonra hep olumsuzluklarla anılmaya başladı. Şimdi de sanatseverlerin kullanacakları tezgâhlar buradan kaldırılmış. Sanat Sokağı’nı yaşatmayı maalesef beceremedik. Bu ayıp Çorlu’ya yeter, Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir sözü var, “sanatsız kalan toplumların hayat damarlarından biri kopmuş demektir” diye biz maalesef Sanat Sokağı’mızı işlevsiz kılarak Çorlu’daki sanata büyük bir darbe vurduk. Zaten sanat adına çok bir şey yok ilçemizde. Sanat Sokağımızı da işlevsiz hale getirdik” dedi. 
İMDAT ŞAHİN