• Rotary Meslek Üstün Hizmet Ödülleri Verildi
Tekirdağ

Rotary Meslek Üstün Hizmet Ödülleri Verildi

  • 20 Nisan 2021
  • 4357 Kez Okundu

Tekirdağ Rotary Kulübü’nün Meslekte Üstün Hizmet Ödülleri (2020) BioNTech firmasında Aşı Bölümü’nün başında bulunan Tekirdağ’lı Bilim İnsanları, Dr. Mustafa Diken ve Dr. Elif Diken’e verildi.


Dünya’da koronavirüs ile mücadelede ürettiği aşı ile ön plana çıkan, Uğur Şahin ve Özlem Türeci’ye ait Alman BioNTech firmasında önemli görevler üstlenen Tekirdağ’lı bilim insanları, Rotary Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldüler. BioNTech Aşı ve İmmünoloji Bölüm Başkanı ve TRON Enstitüsü İmmunoterapi Geliştirme Eş Bakanı Dr. Mustafa Diken ile eşi Dr. Elif Diken (TRON Enstitüsü Uzman Araştırmacı) başarılarıyla Tekirdağ’ın gururu oldular.
Tekirdağ Rotary Kulubü Dönem Başkanı Burhan Göçmen ve dernek üyeleri ile zoom toplantı da bir araya gelen bilim insanları, kanser araştırmaları ve covid-19 aşısıyla ilgili yaptıkları çalışmaları anlattılar. Toplantı da hazır bulunan, Rotary 2420. Bölge Guvernörü Gaye Binark, insanlığa yaptıkları hizmet için “Diken Ailesi”ne teşekkür etti ve dünya’yı etkisi altına alan pandemi tehdidinin en kısa sürede sona ermesinin, en büyük dilekleri olduğunu söyledi.
Tekirdağ Rotary Kulubü Derneği Başkanı Burhan Göçmen, online toplantıya katılan STK Başkanları ile Rotaryenlere teşekkür etti ve Meslek Üstün Hizmet Ödülleri’ni doğru isimlerle buluşturmanın huzuru içerisinde olduklarını söyledi. Almanya’nın Mainz kenti’nde yaşayan Dr. Mustafa ve Elif Diken, katılımcılara çok yakın bir tarihte Dünya’ya kanser’le ilgili müjdeli haberler vereceklerini ve pandeminin etkisini, başarılı aşılama programları ile 2021 yılı sonlarında kaybedeceğine inandıklarını belirttiler.