• 1 Mayıs Atatürk Meydanı'nda Kutlandı
  • 1 Mayıs Atatürk Meydanı'nda Kutlandı
  • 1 Mayıs Atatürk Meydanı'nda Kutlandı
  • 1 Mayıs Atatürk Meydanı'nda Kutlandı
  • 1 Mayıs Atatürk Meydanı'nda Kutlandı
Çorlu Güncel

1 Mayıs Atatürk Meydanı'nda Kutlandı

  • 01 Mayıs 2021
  • 930 Kez Okundu

Pandemi nedeniyle sınırlı katılımla gerçekleşen 1 Mayıs İşçi Bayramı Atatürk Meydanı’nda kutlandı.


Disk’e bağlı Emekli-Sen öncülüğünde gerçekleştirilen 1 Mayıs kutlamasına CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, Eğitim Sen Çorlu Şube Başkanı Şükrü Civelek ve Eğitim Sen Üyeleri’nin dışında emek mücadelesine katkı verenler basın açıklamasına destek verdi. Atatürk Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasını Emekli Sen Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Koç okudu. 
BUGÜN 1 MAYIS ALANLARDAYIZ
Emekli Sen Yönetim Kurulu üyesi Nihat Koç yaptığı açıklamada: “Bu gün Bir Mayıs, işçinin emekçinin bayramı! Devrimin şanlı yolunda, ilerleyen halkların bayramı! Bu yıl yine salgın koşullarında tam kapanma arifesinde, mesafe kurallarına uyarak bir mayıs yapmak zorunda kaldık. Her koşulda buraya katılan arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyor, 1 Mayıs İşçi Bayramınızı kutluyorum. Pandemiyi hak ve özgürlükleri kısmak, sömürüyü artırmak için fırsata çeviren bir hükümetle karşı karşıyayız. Bir yasayla kıdem tazminatları, işsizlik sigortası, gönüllü bireysel emeklilik ve zorunlu bireysel emeklilik bir fonda toplanacak. Bu fonlarla, her gün giderek dışarda kredi ve döviz bulmakta zorlanan yandaşlara, yerli ve yabancı tekellere yeni bir yağma ve talan olanağı yaratılacaktır. Yarın işçiler işsiz kaldıklarında, emekli olduklarında içi boşaltılmış fonlarla karşı karşıya kalacaklardır. Bizlere ne gençliğimizde, ne de yaşlılığımızda; bir huzur reva görülmedi. Buna müsaade etmeyeceğiz! Onun için bu gün alanlardayız” dedi. 
SAĞLIK TEDBİRLERİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARILMALI
“Toplum sağlığı için alınması gereken önlemleri tekrar açıklıyoruz:  En düşük emekli ücreti asgari ücret seviyesine çekilmeli ve tüm ücretler buna göre yukarı çekilmeli, aynı şartlarda farklı dönemlerde emekli olanların maaş farkları ortadan kaldırılmalı, intibak yasası hayata geçirilmelidir” diyen Emekli Sen Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Koç, “Sadece bugün değil, sürekli parasız ve nitelikli sağlık hizmeti sunulmalı, sağlık ve ilaçta katkı payı kaldırılmalı, İşten çıkarmalar ve ücretsiz izin gibi çocuklarımızı açlığa mahkûm edecek uygulamaların önüne geçilmelidir, zorunlu işler dışında ücretli izin verilmeli ve işyerlerinde gerekli sağlık tedbirleri en üst seviyeye çıkarılmalıdır. Sorumlular sorumluluk almaktan kaçanlardır. Sorumlular salgına karşı mücadelede işçileri, emekçileri, emeklileri kendilerine kalkan yapanlardır. Bir yıldır kapanmayan iktidar, şimdi üç haftalık kapanma genelgesi yayınlıyor: Soruyoruz; 1 Mayısı fiilen yasaklayanların bu güne kadar yaptıkları o “lebalep, Türkçesi dudak dudağa” kongrelerinde virüs bulaşmıyor muydu? Biliyoruz:  Virüsten çok 1 Mayıs’tan; işçilerin, EYT’lilerin, emekçilerin, emeklilerin, işsizlerin, yoksulların birliğinden korkuyorlar! Biliyoruz: Virüsten daha öldürücü olan kazanma hırsıdır. Yağma ve talandan beslenen kapitalizmdir!” dedi. 
BİZ YAŞAMIN HER ALANINDA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Konuşmasını sürdüren Nihat Koç, “Bizler yaşamın ekonomik, toplumsal, kültürel her alanında söz söylemeye, mücadele etmeye devam edeceğiz! Sarayın krizinin faturasını işçinin, emekçinin, emeklinin cebinden çıkarmaya çalışanlara karşı mücadele etmeyi sürdüreceğiz! Bütün ülkelerin proleterleri birleşiniz! Halklarımızın işçileri ve emekçileri arasında birliği güçlendirelim, enternasyonalizm bayrağını yükseltelim, KHK'larla işlerine son verilen öğretmen ve memurların işlerine dönmelerini talep ediyoruz! Basın ve tüm siyasi tutuklulara özgürlük istiyoruz. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam sürmek, torunlarımıza onurlu bir gelecek bırakmak için işçi, emekçi, emekli sesimizi yükselteceğiz. “ dedi.