• Okul Alanı Olması İçin Sona Gelindi
  • Okul Alanı Olması İçin Sona Gelindi
  • Okul Alanı Olması İçin Sona Gelindi
  • Okul Alanı Olması İçin Sona Gelindi
Çorlu Güncel

Okul Alanı Olması İçin Sona Gelindi

  • 04 Mayıs 2021
  • 1844 Kez Okundu

Çorlu’da Nusratiye Mahallesi’nde Çardaklı Çeşme bölgesinde bulunan 9 bin 200 metrekarelik alanın okul alanı olması için sona gelindi.


Çorlu’da askeri lojmanların yıkılmasıyla birlikte uzun yıllardır atıl vaziyette bekleyen alanın okul olması için Milli Savunma Bakanlığı ve Çevre Şehircilik Bakanlığı’yla olan ilgili gerekli yazışmalarda sona gelindi. 9 bin 200 metrekarelik alan okul bölgesi olarak tahsis edilecek. 
YEŞİL ALAN UZUN YILLAR BOŞ KALDI 
Nusratiye Mahallesi Çardaklı Çeşme Mevkii’nde bulunan Eski Askeri Lojmanlar 2017 yılında boşaltılmıştı. Boşaltılan askeri lojmanlar 2018 yılının Ağustos Ayı’nda yıkılmıştı. 2018 yılından beri atıl bir vaziyette bekleyen alanla ilgili adımlar atılmaya başlandı. Mahalle sakinleri bölgeye ya park yapılmasını istiyordu yada mahalleye okul yapılmasını talep ediyorlardı. Askeri lojmanların boşaltılmasıyla birlikte yaklaşık 4 yıllık boş kalan alanın kullanılmasına sevinen mahalle sakinleri okulunda biran önce yapılmasını istedi. 
GEREKLİ YAZIŞMALARDA SONA GELİNDİ 
Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilecek alanla ilgili gerekli yazışmalarda sona gelindi. Milli Savunma Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan talep edilen 9 bin 200 metrekarelik alanla ilgili yazışmalarda sona yaklaşıldı. Bir aksiliğin çıkmaması halinde Çardaklı Çeşme Mevkii’nde bulunan alan okul olarak kullanılacak. Gazetemizin edindiği bilgilere göre okul için gerekli iki bakanlıkla yazışmalar yapıldı. 9 bin 200 metrekarelik alan okul için talep edildi. Yazışmalarda ise sona yaklaşıldı. Bir aksilik çıkmaması durumunda önümüzdeki aylarda okul inşaatını başlaması bekleniyor.
OKULA İHTİYAÇ VARDI 
Gazetemize değerlendirmede bulunan mahalle sakinleri, “Bu alan yıllardır boş olarak duruyor. Bizler mahalle sakinleri olarak ya park yapılmasını istiyorduk, yada okul alanı olarak kullanılmasını istiyorduk. Şimdi okul olması yönünde gelişmeler var. Bu bölgede okul ihtiyacı da vardı. Zaten bitişik yapılaşma olduğu için boş arazi bulmakta imkansız, okul yapılırsa en azından okul ihtiyacı ortadan kalkmış olur” dedi. 
BİRAN ÖNCE OKUL ÇALIŞMALARI BAŞLAMALI 
Yıllardır boş duran alanın okul bölgesi olması için biran önce çalışmaların sona ermesi gerektiğini vurgulayan mahalle sakinleri konuşmasını sürdürdü: “Yıllardır boş duran alan daha fazla boş kalmaması gerekiyor. Ne yapılacaksa biran önce yapılmalı. Etrafı çitle kapatıldı ve öylece bırakıldı. Okul yapılacaksa biran önce yapılmalı ve çocuklarımız okuluna kavuşmalıdır. Bakanlıkların biran evvel gerekli adımları atması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın da okul inşaatına biran önce başlaması lazım” dedi. 
İMDAT ŞAHİN