• Kızılay Kan Toplamaya Devam Ediyor
  • Kızılay Kan Toplamaya Devam Ediyor
  • Kızılay Kan Toplamaya Devam Ediyor
  • Kızılay Kan Toplamaya Devam Ediyor
  • Kızılay Kan Toplamaya Devam Ediyor
Çorlu Güncel

Kızılay Kan Toplamaya Devam Ediyor

  • 06 Mayıs 2021
  • 863 Kez Okundu

Ramazan Ayı ve Pandemi döneminde azalan ile tam kapanma süreci boyunca kan stoklarında yaşanan azalmanın önüne geçmek için Kızılay tüm gücüyle çalışmaya devam ediyor.


Türk Kızılay’ı Çorlu Kan Merkezi Mahallelere ve Sitelere kurduğu kan toplama merkezi çadırlarıyla kan toplamaya devam ediyor. Birçok siteye kan toplama çadırı kuran Kızılay çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Mahalle Muhtarları da Kızılay’ın kan toplama çalışmalarına destek veriyor. 
Türk Kızılay’ı Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz yaptığı açıklamada: “Bilindiği üzere Ramazan ayı ve pandemi nedeni ile tam kapanma süreci boyunca Kan stoklarındaki düşüş sebebiyle Türk Kızılay Çorlu Kan merkezi olarak, Mahalleler ve Siteler Kan verip Can oluyor sloganı ile bir kan bağışı kampanyası başlattık. Bu süreçte Önerler Mahallesi'nde başlatmış olduğumuz bu kampanyaya Ergene vadisi sitesi, Kervancı Park Orman sitesi ve Çorlu Park sitesi katılım sağlamıştır. Dün akşamda bu çağrımıza yanıt veren Nusratiye Mahallesi sakinleri Kan bağısı kampanyamıza yoğun bir ilgi göstermiştir. Nusratiye Mahallesi Muhtarımız Cemile Doğru öncülüğünde gerçekleştirilen kan bağış kampanyasına mahalle sakinleri tarafından toplamda bağışlanan 121 ünite kan bağışı ile Türkiye genelinde en çok kan alınan kan bağış noktası olmuştur. Buradan tekrar kan bağışında bulunan tüm mahalle ve site sakinlerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Bu süreçte Çorlu'da bulunan diğer mahallelerimizin de bizleri yalnız bırakmayacağına inanıyor ve başlattığımız kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN