• Çekçekçilere Yasak Yok Mu?
  • Çekçekçilere Yasak Yok Mu?
  • Çekçekçilere Yasak Yok Mu?
Çorlu Güncel

Çekçekçilere Yasak Yok Mu?

  • 07 Mayıs 2021
  • 1287 Kez Okundu

Çorlu’da kağıt, plastik toplayan çekçekçiler tam kapanma döneminde sokaklarda gezmeye devam ediyor. Birçoğunun da maske takmadan gezmesi tepkilere neden oluyor.


Çorlu’nun en büyük sorunlarından biri olan çekçekçiler tam kapanma döneminde bile durmadan çalışmaya devam ediyor. Maskesiz bir şekilde sokaklarda rahat rahat gezen çekçekçilere vatandaşlar tepki gösterirken, bunlara yasak yok mu diye sordu. 
HER GÜN DIŞARDA ELLERİNİ KOLLARINI SALLAYARAK GEZİYORLAR 
29 Nisan tarihinde başlayan tam kapanmayla birlikte çoğu vatandaş evlerinde otururken çekçekçiler ise gezip iş yapmaya devam etti. Her mahallede görmeye alışkın olduğumuz çekçekçiler yine ellerini kollarını sallayarak gezmeye devam ediyorlar. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Maalesef tam kapanma döneminde bu çekçekçiler durmadan çalışıyor. O zaman esnafın suçu ne, başka insanların suçu ne onlar çalışamıyor ama bu çekçekçiler ellerini kollarını sallayarak gezmeye devam ediyorlar” dedi. 
ÇOĞU ÇEKÇEKÇİ MASKE BİLE TAKMIYOR 
Bir süre önce Çorlu Belediyesi çekçekçilerin ana caddeleri çıkmasını yasaklamıştı. Ana caddelerde trafiği aksatan çekçekçileri zabıta ekipleri toplamıştı. Fakat gün geçtikçe çekçekçiler yine ana caddelere çıkmaya devam ediyor. Sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen sokaklarda gezen çekçekçilerden çoğu maske dahi takmadan gezmeye devam ediyor. 
İMDAT ŞAHİN