• İyileşen Hastalar Plazmalarını Bağışlayabilirler
  • İyileşen Hastalar Plazmalarını Bağışlayabilirler
  • İyileşen Hastalar Plazmalarını Bağışlayabilirler
  • İyileşen Hastalar Plazmalarını Bağışlayabilirler
  • İyileşen Hastalar Plazmalarını Bağışlayabilirler
Çorlu Güncel

İyileşen Hastalar Plazmalarını Bağışlayabilirler

  • 08 Mayıs 2021
  • 771 Kez Okundu

Covit-19 hastalığını geçirerek iyileşmiş hastalardan alınan ve korona virüse karşı antikor içeren plazmayla kritik durumda olan hastaların tedavisine destek verilmesi amacıyla Kızılay Çorlu Şubesi Kan Toplama Merkezi iyileşen hastalardan kan almaya başladı.


Kızılay’ın Bülent Ecevit Bulvarı üzerindeki Kan Toplama Merkezi’nde Covit-19 hastalığını geçirerek iyileşen hastalardan plazma alınmaya başladı. Korona virüsten iyileşen hastaların gelip plazma verdiği Kan Toplama Merkezi’nde Kızılay doktoru ve ekipleri iyileşen hastalara yardımcı oluyor. Türk Kızılay’ı Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz plazma alım işlemlerini yerinde giderek inceledi. 
29 MARTTAN İTİBAREN ÇORLU’DA HİZMET VERMEYE BAŞLADI 
Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bulunan Kan Toplama Merkezi önündeki araçta alınan plazmaları yerinde inceleyen Türk Kızılay’ı Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz gazetemize bilgi vererek: “Plazma cihazı Çorlumuza gelmiş durumda. Tüm Trakya bölgesi adına almaktayız. Artan korona vakalarından dolayı kullanılan plazmalar yeterli değil. Burada da yeni başladığı için herkesi aracımıza bekliyoruz. Plazma bağışı 40-45 dakika sürüyor. Bu plazma cihazı vücudun içindeki sadece antikor, plazma kısmını alıyoruz. Diğer kalan kısım tekrar vücuda geri veriliyor. Kişi 3 ay içinde 10 gün arayla 8 kere bağış yapabiliyor. Vücuda zararı olmayacak bir işlem” dedi. 
HER GÜN PLAZMA ALIM İŞLEMLERİ DEVAM EDECEK
Konuşmasını sürdüren Türk Kızılay’ı Çorlu Şube Başkanı Alican Yılmaz, “Buradan plazmalar alındıktan sonra bizim laboratuvarlarımıza götürülüyor ayrıştırma işlemleri yapılıyor daha sonra isteyen hastaneye takviye yapılıyor. Çorlu’da yeni başladı, Türkiye’de 4-5 aydır alınmakta. Beklentimiz insanların istekli bir şekilde gelerek plazmalarını vermeleri. Bu hafta ve hafta sonu dahil plazma almaya devam edeceğiz. Kişiler bizleri arayıp randevu alabilirler. Kan plazması bir alternatiftir. Bir iyileştirme programıdır. Vatandaşlarımız çok istekte bulunuyordu plazma vermek için, bizde Çapa Hastanesine yönlendiriyorduk. Neden burada alınmıyor diye soruyorlardı. Bizde yetkililere bildirdik, burada insanların talepleri olduğunu bunun üzerine buraya bir araç getirdik” dedi. 
İMDAT ŞAHİN