• Mahalleli Korku İçinde Yaşıyor!
  • Mahalleli Korku İçinde Yaşıyor!
  • Mahalleli Korku İçinde Yaşıyor!
  • Mahalleli Korku İçinde Yaşıyor!
  • Mahalleli Korku İçinde Yaşıyor!
  • Mahalleli Korku İçinde Yaşıyor!
  • Mahalleli Korku İçinde Yaşıyor!
  • Mahalleli Korku İçinde Yaşıyor!
  • Mahalleli Korku İçinde Yaşıyor!
  • Mahalleli Korku İçinde Yaşıyor!
Çorlu Güncel

Mahalleli Korku İçinde Yaşıyor!

  • 08 Mayıs 2021
  • 1559 Kez Okundu

Çorlu’da Hıdırağa Mahallesi Aziz Ağa Sokak üzerinde bulunan metruk binaya girip çıkan madde bağımlıları nedeniyle mahalle sakinleri korku içinde yaşıyor.


Hıdırağa Mahallesi Aziz Ağa Sokak üzerindeki metruk binaya her gün gelen madde bağımlıları nedeniyle mahalle sakinleri canından bezmiş durumda. Çorlu Belediyesi’ne defalarca konuyu ilettiklerini belirten mahalle sakinleri, birçok  defada polis çağırdıklarını belirtti. Aziz Ağa Sokak üzerinde girdiğimiz metruk binanın içi alüminyum folyo, kesilmiş pet şişe, sigara sarma kâğıdından geçilmiyor. 
MAHALLE SAKİNLERİ CANINDAN BEZMİŞ DURUMDA 
Hıdırağa Mahallesi Aziz Ağa Sokak üzerinde bulunan metruk binaya giren madde bağımlıları yüzünden mahalle sakinleri canından bezmiş durumda. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Maalesef her gün bu binaya gelip gidiyorlar. Bazen burada kaldıkları oluyor, korku içinde yaşıyoruz, çocuklarımızı dışarı bırakamıyoruz. Mahalleli olarak yetkililerden burası için bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Sizlerde gördünüz madde bağımlılarının kullandıkları o uyuşturucu maddeler etrafa saçılmış durumda. Madde bağımlıları yüzünden kendimizin ve çocuklarımızın can güvenliği yok. Bizlerin başına buradaki madde bağımlıları yüzünden bir şey gelirse bunun sorumluluğunu kim alacak. Yetkililerden burası için acil ve kalıcı çözüm almasını istiyoruz” dedi. 
YETKİLİLERE DEFALARCA SORUNU BİLDİRDİK 
Burada bulanan metruk binayla ilgili Çorlu Belediyesi’ne defalarca konuyu ilettik. Çorlu Belediyesi’nden hala bir ses çıkmadı” diyen mahalle sakinleri “Sürekli polisi de arıyoruz, gelin buraya bakın diye. Bizler artık canımızdan bezmiş durumdayız. Her gün korku içinde yaşamaktan bıktık. Yetkililer neden bu konuyla ilgili bir adım atmıyor. Biran önce metruk binanın yıkılmasını istiyoruz” dedi. 
İÇİŞLERİ BAKANI SOYLUNUN KESİN TALİMATI VAR 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu uyuşturucuyla mücadele konusunda metruk yapıların yıkılması talimatını sürekli dile getirirken, Çorlu’da metruk yapıların sayısı azımsanmayacak kadar fazla olması tepkilere neden oluyor. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Her gün televizyonlardan metruk binalar derhal yıkılsın deniyor ama buradaki metruk bina aylardır bu şekilde bekliyor. Peki neden biran önce yıkılmıyor anlamış değiliz” dedi. 
BİRAN ÖNCE YIKILMASINI İSTİYORUZ 
Metruk binanın biran önce yıkılmasını isteyen mahalle sakinleri; “Aylardır korku içinde yaşıyoruz, metruk binanın biran önce yıkılarak buranın temizlenmesini istiyoruz. Yoksa her gün burada madde bağımlılarıyla burun buruna yaşamak zorunda kalıyoruz. Yetkililerden tek istediğimiz buranın biran önce yıkılması ve temizlenmesi” dedi. 
İMDAT ŞAHİN