• “İsrail, Vahşetin, Zulmün Ve Terörün, Devlete Dönüşmüş Halidir”
  • “İsrail, Vahşetin, Zulmün Ve Terörün, Devlete Dönüşmüş Halidir”
  • “İsrail, Vahşetin, Zulmün Ve Terörün, Devlete Dönüşmüş Halidir”
Çorlu Güncel

“İsrail, Vahşetin, Zulmün Ve Terörün, Devlete Dönüşmüş Halidir”

  • 10 Mayıs 2021
  • 942 Kez Okundu

Çorlu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Mescid-i Aksa ve Kudüs’te Yaşanan olayları kınamak için bir basın açıklaması yaptı.


İsrail’in Filistin halkına yaptığı zulümleri kınayan Çorlu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Kurtuluş Ay yaptığı açıklamada: “Mescid-i Aksa ve Kudüs’te yaşanan olayları şiddetle kınıyoruz” dedi. Bu olaylar karşısında suskun kalan bazı İslam Ülkelerini ve sözde insan haklarından yana olan tüm batı ülkelerini sessizliğinden dolayı protesto ediyoruz diyen Kurtuluş Ay Filistin halkının yanında olduklarını belirtti. 
YAŞANAN OLAYLARI ŞİDDETLE KINIYORUZ
Çorlu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Kurtuluş Ay yaptığı açıklamada: “İsrail Filistin’e yerleştirildiği tarihten bugüne kadar ortaya koyduğu uygulamalar ve işlemeye devam ettiği cinayetlerle insanlığın tarih boyunca en felaket tanımını fazlasıyla hak eden, vahşetin zulmün ve terörün devlete dönmüş halidir. İsrail’in hem Filistinlilere hem de bütün Müslümanların Harem-i Şerifi olan Mescid-i Aksa’ya karşı yıllardır uyguladığı bu devlet terörü idrak etmekte olduğumuz, Ramazan ayı içerisinde iyice şiddetlenmiş ve yaşanan olaylar ile doruk noktasına ulaşmıştır. Kudüste yaşanan olayları şiddetle kınıyoruz” dedi. 
“İSRAİL’E KARŞI TÜM İNSANLIĞIN HAREKETE GEÇMEYE DAVET EDİYORUZ”
Açıklamasını sürdüren Kurtuluş Ay, “Mescid’i Aksa’da ibadet eden kardeşlerimize karşı İşgalci İsrail’in uyguladığı bu devlet terörünü şiddetle ve nefretle kınıyor, lanetliyoruz. Filistinli Kardeşlerimize ve Mescid-i Aksa’ya yönelik ortaya koyduğu devlet terörü ile insani, vicdani ve ahlaki hiçbir değeri ve kutsalı olmadığını tüm dünyaya gösteren İsrail’e karşı tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN