• Kalabalıklar Her Geçen Gün Artıyor
  • Kalabalıklar Her Geçen Gün Artıyor
  • Kalabalıklar Her Geçen Gün Artıyor
  • Kalabalıklar Her Geçen Gün Artıyor
Çorlu Güncel

Kalabalıklar Her Geçen Gün Artıyor

  • 10 Mayıs 2021
  • 963 Kez Okundu

Tam kapanma döneminde Çorlu’daki kalabalıklar her geçen gün artması tepkilere neden oldu.


29 Nisan Perşembe Günü saat 19:00’da başlayan tam kapanma nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması getirilirken, bazı vatandaşlar bu dönemde sokağa çıkmaya devam ediyor. 17 Mayıs Pazartesi saat 05:00’da sona erecek tam kapanma döneminde bazı vatandaşlar yasakları dinlemeyip dışarı çıkmaya devam ediyor. 
YİNE PTT’NİN ÖNÜNDE UZUN KUYRUK OLUŞTU 
PTT ve bankaların açık olması nedeniyle vatandaşlar işlemlerini yaptırmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Özellikle Omurtak Caddesi üzerinde bulunan PTT binasının önünde uzun kuyruklar oluştu. Bazı vatandaşlar sosyal mesafe kuralını hiçe saydı. İşlem yaptırmak için bekleyen vatandaşlar metrelerce kuyruğun oluşmasına neden oldu. Bankaların önündeki manzarada yine değişmedi. Banka önlerinde de uzun kuyruklar oluştu. 
BAZI VATANDAŞLAR GEZMEK İÇİN DIŞARI ÇIKIYOR 
Bankalarda işi olan vatandaşların dışında bazı vatandaşlarda sırf gezmek için çarşı merkezine çıkıyor olması tepkilere neden oldu. Vaka oranlarının hala yüksek olması nedeniyle biran önce virüsten kurtulmayı isteyen ve evlerinde kalan vatandaşlar duruma tepki gösterdi; “Bizler virüsün biran önce bitmesi için evlerimizden dışarı çıkmıyoruz, fakat bazıları yasak yokmuşçasına dışarı çıkıp rahat rahat gezmeye devam ediyor. Bu böyle giderse virüs nasıl düşecek anlamış değiliz. Herkesin dikkatli olması gerekiyor” dedi. 
CUMHURİYET MEYDANI YİNE KALABALIK BİR GÜN YAŞADI 
Tam kapanma öncesinde tarihi kalabalıklar yaşayan Cumhuriyet Meydanı’nda yine görüntü değişmedi. Korona virüse aldırış etmeyen bazı vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nda oturmaya devam ediyor. Çarşı merkezinde haftanın ilk günü Pazartesi Günü yaşanan kalabalık görenleri şaşırttı. Duruma tepki gösteren kimi vatandaş, “Cumhuriyet Meydanı tam kapanma öncesi tarihi kalabalıklar yaşıyordu. Bakıyoruz durum yine değişmiyor, insanlar Cumhuriyet Meydanı’nda kalabalıklar oluşturmaya devam ediyor” dedi. 
PARKLARDA OTURMAYA DEVAM EDİLİYOR
Kimi vatandaşlar ise eski Gaziler Parkı’nda ve Çorlu’nun muhtelif noktalarında bulunan parklarda sosyal mesafe kuralına uymadan oturmaya devam ediyor. Tam kapanma döneminde evlerde olması gereken vatandaşlar havalarında sıcak olması nedeniyle kendilerini dışarı atıyor. Duruma tepki gösteren duyarlı vatandaşlar, “İşi olan insanları anlayabiliyor ama parkta zaman geçirmek nedir, sosyal mesafe kuralına uymadan parklarda oturmaya devam ediyorlar. Korona virüsün hayatımızdan gitmesi için bu günlerde dikkatli olmalıyız. Yoksa virüsle birlikte uzun süre yaşamak zorunda kalırız” dedi. 
İMDAT ŞAHİN