• Ergene Belediyesi Geleceğin Aşçılarını Yetiştiriyor
  • Ergene Belediyesi Geleceğin Aşçılarını Yetiştiriyor
  • Ergene Belediyesi Geleceğin Aşçılarını Yetiştiriyor
  • Ergene Belediyesi Geleceğin Aşçılarını Yetiştiriyor
Ergene

Ergene Belediyesi Geleceğin Aşçılarını Yetiştiriyor

  • 09 Haziran 2021
  • 1517 Kez Okundu

Ergene Belediyesi tarafından düzenlenen kurslar arasında yer alan Aşçı Çıraklığı Kursu’nda eğitimler Şef Gülbin Pekel nezaretinde devam ediyor.


 

Öğrencilere yönelik olarak bilgisayar, resim ve İngilizce kursları düzenleyen sosyal ve kültürel kursların yanı sıra aile ekonomisine katkı sağlayabilme adına kuaförlük, biçki dikiş, aşçı çıraklığı gibi kurslarla kadınların çalışma yaşamına katılabilmelerine imkan sunan Ergene Belediyesi’nce Ergene Kültür Merkezi’nde kurs için özel olarak hazırlanan mutfak bölümünde başlayan aşçı yardımcılığı kursu eğitimleri sürüyor.

Eğitmen Şef Gülbin Pekel nezaretinde sürdürülen eğitimlerde kursiyerlere işe hazırlıktan, hijyen eğitimine, yiyecek ve içecek hazırlamadan bulaşık yıkama ve çöp atmaya, besin öğeleri ve besin gruplarından pişirme ve hazırlama eğitimlerine kadar pek çok eğitim veriliyor.

 

Ergene Belediyesi olarak Ergene’de yaşayan herkesin yanında olduklarını belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Dezavantajlı grup olarak nitelenen engellilerimizin, yaşlılarımızın ve çocuklarımızın her zaman yanındayız. Bununla birlikte meslek edindirme kursları da düzenleyerek kadınların iş hayatında yerlerini alarak aile ekonomilerine katkı sağlayabilmeleri için çalışmalar yapıyoruz. Bu eğitimlerde emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm katılımcılara da başarılar diliyorum” dedi.

Kursa katılanların aşçılık konusunda hiçbir bilgileri bulunmasa dahi eğitimlerle mesleğin gerektirdiği yeterliliğe kavuşabileceklerini de sözlerine ekleyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Kursumuza katılanlar, mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında çalışabilirler. Konaklama işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, kurum mutfaklarında, kafeteryalarda, bar ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, gıda ve yemek üretimi olan her yerde çalışabilirler” diye konuştu.

 

Basit tatlılar, özel çorbalar, soslar, et yemekleri, salatalar, su ürünleri, balıklar, pilav, makarna ve hamurlar ile hamurdan yapılan yiyecekler ile ilgili eğitimlerin de verileceği kursta kursiyerlere hijyen kurallarına da uygun olarak yiyecek üretimi ve servise hazır halde getirilmesi işlerinde aşçıya yardımcı olma bilgi ve becerilerinin kazandırılması hedefleniyor.