•  “Belediye Yıkmazsa, Biz Yıkacağız”
  •  “Belediye Yıkmazsa, Biz Yıkacağız”
  •  “Belediye Yıkmazsa, Biz Yıkacağız”
  •  “Belediye Yıkmazsa, Biz Yıkacağız”
  •  “Belediye Yıkmazsa, Biz Yıkacağız”
Çorlu Güncel

“Belediye Yıkmazsa, Biz Yıkacağız”

  • 10 Haziran 2021
  • 2268 Kez Okundu

Çorlu’da Hıdırağa Mahallesi Aziz Ağa Sokak üzerinde bulunan metruk bina aylardır yıkılmayınca mahalleli duruma sert tepki gösterdi. Madde bağımlılarının meskeni durumuna gelen metruk binayla ilgili mahalle sakinleri, “Eğer belediye yıkmazsa bizler kazma kürekle kendimiz yıkacağız” dedi.


Gazetemiz sütunlarından Hıdırağa Mahallesi Aziz Ağa Sokak üzerinde bulunan metruk binayı 10 Mayıs 2021 tarihinde “Mahalleli Korku İçinde Yaşıyor” başlığıyla duyurmuştuk. Madde bağımlılarının mesken haline getirdiği metruk binayla ilgili sorunlar devam ederken, binanın yıkılmasıyla ilgili bir adımın atılmaması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Biran önce metruk binanın yıkılmasını isteyen mahalle sakinleri, “Acil olarak yetkililerden burası ile ilgili bir yaptırım uygulamasını istiyoruz. Korudan sokağa çıkamaz, çocuklarımızı sokağa salamaz olduk. Burasını yıkılması için illa birilerinin bıçaklanması yada zarar görmesini mi bekliyorlar. Burayı eğer belediye yıkmaz ise bizler mahalle sakinleri olarak kazma kürekle kendimiz yıkacağız” dedi. 
MADDE BAĞIMLILARININ MESKENİ NEDEN YIKILMIYOR?
Aylardır korku içinde yaşadıklarını belirten ve sürekli metruk binaya madde bağımlılarının girdiğini belirten mahalle sakinleri Çorlu Belediyesi’ni göreve çağırdı. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “Burası madde bağımlılarının merkezi durumuna geldi. Her gün gelip gidiyorlar, içerde uyuşturucu kullanıyorlar. Çıktıkları zaman zombiye dönüşmüş durumda dışarı çıkıyorlar. Ne yapacaklarını bilemiyoruz. Hemen evlerimize girmek zorunda kalıyoruz. Dışarı dahi çıkamıyoruz. Bunun biran önce yıkılması gerekiyor” dedi. 
ARTIK DIŞARI ÇIKAMAZ OLDUK 
Madde bağımlıları nedeniyle dışarı çıkamadıklarını belirten mahalle sakinleri; “Metruk binaya giren madde bağımlıları nedeniyle artık dışarı çıkamıyoruz. Gece ateş yakılıyor. Hemen yanı başımızda madde bağımlılarıyla birlikte yaşıyoruz. Yetkililer sorunları çözmek için o koltuklarda oturuyorlar. Bizim sorunlarımızı çözmeyeceklerse o koltuklardan insinler. Bizler her gün korku içinde yaşamaya mecburuyuz” dedi. 
BİR AY ÖNCE MAHALLE SAKİNLERİNİN SESİNİ GAZETEMİZDE DUYURDUK  
Geçtiğimiz Mayıs Ayı’nda Hıdırağa Mahallesi Aziz Ağa Sokak üzerinde bulunan metruk binayı gündeme taşımıştık. Mahalle sakinleri metruk binanın biran önce yıkılmasını istemişti. Haberimiz üzerinden bir ay geçmesine rağmen metruk binanın yıkımı gerçekleşmedi. Konuyla ilgili konuşan mahalle sakinleri, “Sizlerde burayı haber yaptınız, haberden sonra da maalesef belediye hiçbir adım atmadı. Yazıklar olsun, eğer belediye yıkmaz ise biz kazma kürekle kendimiz metruk binayı yıkacağız” dedi. 
İMDAT ŞAHİN