• Ahmet Davutoğlu Çorlu'ya Geldi
  • Ahmet Davutoğlu Çorlu'ya Geldi
  • Ahmet Davutoğlu Çorlu'ya Geldi
  • Ahmet Davutoğlu Çorlu'ya Geldi
  • Ahmet Davutoğlu Çorlu'ya Geldi
  • Ahmet Davutoğlu Çorlu'ya Geldi
  • Ahmet Davutoğlu Çorlu'ya Geldi
  • Ahmet Davutoğlu Çorlu'ya Geldi
Çorlu Güncel

Ahmet Davutoğlu Çorlu'ya Geldi

  • 17 Haziran 2021
  • 1205 Kez Okundu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Çerkezköy’de partisinin kongresi öncesi bir dizi ziyaretler için Çorlu’ya geldi.


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Çerkezköy’de gerçekleşecek olan partisinin kongresi öncesi Çorlu’ya gelerek ilk önce Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. ÇTSO Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı Erdim Noyan ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Davutoğlu, Çorlu’nun sanayisi ve son durumu hakkında bilgiler aldı. Daha sonra partisinin Çorlu İlçe Başkanlığına gelen Davutoğlu, burada basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.
ÇORLU SANİYİ VE TARIMIYLA ZENGİN BİR HAVZA  
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Trakya’da olmaktan çok mutluyuz, burası Avrupa’ya açılan bir kapı. Gelecek Partisi olarak ta Tekirdağ’da örgütlenmeye önem verdik. Bugün Tekirdağ’da olmaktan çok büyük bir memnuniyet duyuyorum. Çorlu’ya yaptığımız ziyarette İlk olarak Çorlu TSO Başkanı ve Meclis Başkanı ile bir araya geldik. Kendilerine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim. Çorlu’nun meselelerini konuştuk. Çorlu il olmayı çoktan hak etmiş bir ilçemiz. Trakya’nın merkezi konumunda bir ilçe. Çorlu, tarım ve sanayinin bir araya geldiği ve zengin bir havzaya sahip. 
ERGENE BİRAN ÖNCE TEMİZLENMELİ 
Konuşmasını sürdüren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Ergene Havzasının ıslahını derin deşarjının yapılarak Çorlu’nun ve bütün Trakya’nın bu görüntüden kurtulması gerekir. Herhangi bir çevreyle ilgili sorunla karşılaşmadan çevre bilinci yüksek sanayi gerçekleşmesi için bu projenin bütün yönleriyle tamamlanması gerekiyor. Dileriz ki biran önce Ergene Havzası bu kirlilikten kurtulur. Trakya’ya büyük bir güç sağlayan çevre bilinciyle bütünleşmiş bir şekilde sanayiyle birlikte katkı sağlar. Kanal İstanbul Projesi’ne hepimizin karşı çıkması lazım. Çünkü Trakya’ya ve Çorlu’ya büyük ölçüde zarar verecek. Trakya’nın yeni bir suyolu ile açılması, lojistik bağlantı yollarından zarar verecek. Yarın da Kırklareli de çiftçilerimiz ve gençlerimiz ile bir araya geleceğiz. Cumartesi akşamına kadar Balkanların, Avrupa’nın kapısı olan Trakya’da olacağız” dedi.
AK PARTİ İÇİNDE YAŞADIKLARINI ANLATTI 
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Davutoğlu, AK Parti içerisinde kendisine karşı darbe yapıldığının altını çizerek “Bana dönük 7 Haziran 1 Kasım Dönemi ile ilgili Bahçeli ve Erdoğan’ın çevrelerinden büyük eleştiriler geldi. O dönemde terörle mücadeleyi en çetin şekilde verirken Bahçeli, bizimle koalisyon yapmadı. Biz terörle mücadele yürütürken Sayın Erdoğan da bana karşı harekete geçti. Ben siyasi ahlak yasası çıkarmak istedim. Siyasilerin makam üzerinden zenginleşmesine karşı çıktım. İmar yasası çıksın ve imar üzerinden elde edilen rantın tamamı kamuya dönsün istedim ve bundan da rantçılar rahatsız oldu. Ben hiç kimseye ayrıcalık tanınmayan bir ihale yasası istedim. Bakın şimdi bu yasaları kullanmış olsaydık, kirli dosya ve ifşa gündeme gelmezdi. Bana karşı parti içi bir darbe yapıldı. Son aylarda gündeme gelen konular, benim nasıl bir parti içi darbeye uğradığımın göstergesidir” ifadelerini kullandı.
TÜRKİYE ERKEN SEÇİM STARTINA GİRDİ!
Ülke olarak erken seçim startına girildiğini söyleyen Davutoğlu, “Başka bir ülkede yaşanan şu olaylar olsaydı, çoktan İçişleri Bakanı ve bazı bakanların istifa etmesi gerekirdi. Halkın, esnafın sıkıntıları gündeme geldiğinde çoktan erken seçime gidilmişti. Artık bu karar Cumhurbaşkanı’nın iki dudağının arasına bırakıldı. Normal şartlarda Türkiye erken seçim startına girdi. Bugün Cumhur İttifakı içinde çıkabilecek bir çatlak bugün Türkiye’yi Erken seçime götürebilir. Erken seçim şu anda Türkiye’nin gündemindedir. Olmuyorsa sistem erken seçimi zorlaştırdığı için olmuyor. Bir iktidarın uzun süre bu tabloya dayanma olasılığı yok.  Benim kanaatim 2022 yılının baharında güzünde seçim kaçınılmaz. Bizler teşkilat olarak olabilecek erken bir seçime hazırız” dedi.
PARTİ KAPATMALARA PRENSİP OLARAK KARŞIYIZ 
HDP’nin kapatılma girişimleriyle ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, “Demokratik ülkelerde parti kapatılması ilkesel yanlıştır. Eğer kişiler suç işlemişse cezasını çekmeli. Ama kurumun bütün olarak cezalandırılması kişisel suçlar açısından bir faydası doğru değildi. Geçmişte de bunun bir faydası olmamıştır. Türkiye’de sadece HDP çizgisindeki partiler değil, AK Parti’nin kendi çizgisi içinde çıktı Fazilet Partisi Refah Partisi gibi birçok parti kapatıldı. MHP çizgisi içinde de partiler kapatıldı. Parti kapatmalar hiçbir şeye çözüm değildir. Mesele bütün siyasilerin teröre karşı ortak bir noktada buluşmasıdır. Parti kapatılmalarının sonuç vermeyeceği görülmüştür. İlkesel olarak ta biz demokrasilerde parti kapatmalara prensiz olarak karşıyız” diye konuştu.
AYAKÜSTÜ VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ 
Basın açıklamasından sonra Omurtak Caddesi’ne inen Gelecek Partisi Genel Başkanı burada vatandaşların sorunlarını dinledi. Vatandaşlarla ayaküzeri sohbet eden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu daha sonra Çerkezköy’e gitmek için hareket etti. 
İMDAT ŞAHİN