• Esnaf Normale Dönmeye Başladı
  • Esnaf Normale Dönmeye Başladı
  • Esnaf Normale Dönmeye Başladı
Çorlu Güncel

Esnaf Normale Dönmeye Başladı

  • 18 Haziran 2021
  • 897 Kez Okundu

Pandeminin en yoğun olduğu dönemlerde ekonomik olarak zorluklar yaşayan esnaflar yavaş yavaş normale dönmeye başladı.

Sokağa çıkma kısıtlamaların ve tam kapanmanın yaşandığı dönemlerde ekonomik olarak büyük zorluklar yaşayan Çorlu Esnafı, 1 Haziran tarihi itibariyle işleri açılmaya başladı. Piyasaların da canlanmasıyla birlikte vatandaşların alışveriş yaptığını belirten Çorlu esnafı, bizlerde normale dönemeye başladık” dedi. 
ESNAF ZOR SÜREÇLER YAŞAMIŞTI 
Vaka sayılarının çok yoğun olduğu günlerde sokağa çıkma kısıtlamalarının yaşanması esnafı olumsuz etkilemişti. Ekonomik yönden zorluklar yaşayan esnaflar gazetemize konuştu: “Pandeminin en yoğun olduğu dönemlerde ekonomik olarak büyük zorluklar yaşamaya başlamıştık. Devletin verdiği desteklerde yeterli değildi, çok şükür o dönemleri bir şekilde atlattık. Çoğu arkadaşımız tabi o sürüce dayanamadı ve dükkanıı kapatmak zorunda kaldı. Şimdi işlerimiz yavaş yavaş açılıyor” dedi. 
“İŞLERİMİZ AÇILMAYA BAŞLADI”
01 Haziran tarihi itibarıyla normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte esnaflarında yüzü gülmeye başladı. İşlerin yavaş yavaş açıldığını belirten bölge esnafı, “İşlerimiz bu günlerde çok şükür iyi gidiyor. İnşallah böyle olmaya devam eder. Vatandaşlar yavaş yavaş gelip alışveriş yapıyorlar. Elbise ayakkabı, diğer ürünleri alıyor. Bizlerde bu günlerde azda olsa para kazanmaya başladık. Artık kapanmalar olmadan böyle devam etmesini istiyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN