• “4 Numaralı Otobüs Hattımızı Geri İstiyoruz”
  • “4 Numaralı Otobüs Hattımızı Geri İstiyoruz”
  • “4 Numaralı Otobüs Hattımızı Geri İstiyoruz”
  • “4 Numaralı Otobüs Hattımızı Geri İstiyoruz”
Çorlu Güncel

“4 Numaralı Otobüs Hattımızı Geri İstiyoruz”

  • 08 Temmuz 2021
  • 3906 Kez Okundu

Çorlu’da bazı otobüs hatlarında yapılan değişiklik Zafer ve Rumeli Mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı. Mahalle sakinleri ve mahalle muhtarları güzergâhı değiştirilen 4 numaralı hattı tekrar istedi.

 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan karar doğrultusunda, 4,9,10 numaralı otobüs hatlarının güzergahı değiştirilip yeni 11 numaralı hat Çorlu’ya ilave edilmişti. 20 yıldır Mekke Cami’nin bulunduğu bölgeye inen 4 Numaralı Hat güzergahı değiştirilerek, 4 numaralı Hat Çetin Emeç Bulvarı’na verildi. 12 Temmuz’da başlayacak olan güzergah değişiklikleriyle ilgili mahalle sakinleri tepkilerini ortaya koydu. Mahalle sakinleri 4 numaralı hat bizin çarşıyla olan bağlantımızdı, şimdi çarşı merkezine nasıl gideceğiz, mahallemizin ulaşımını kolaylaştıracakları yerde daha da zorlaştırdılar” dedi. 
Otobüs hatlarında yapılan değişikliklerin sosyal medya platformlarında paylaşılmasından sonra durumdan haberdar olduklarını belirten mahalle sakinleri, 4 numaralı hattın tekrar eski güzergahına verilmesini istedi. Çarşı Merkezine gidip gelmek için aktarma yapmak zorunda kalacaklarını ve ulaşımda geçecek sürenin artacağını belirten mahalle sakinleri duruma çözüm bulunmasını talep etti. Zafer Mahalle Muhtarı Ahmet Arcan ve Rumeli Mahalle Muhtarı Habibe Kılıç Şengül mahalle sakinleriyle bir toplantı yaptı. Gerekli itirazların yapıldığını kaydeden mahalle muhtarları 4 numaralı hattın tekrar eski güzergahına getirilmesini istedi. 
4 NUMARALI HATTIN 20 YILLIK GÜZERGÂHI DEĞİŞTİRİLDİ 
Çorlu’da ana hatlardan biri olan 4 numaralı otobüs hattı 20 yıldır Mekke Cami’nin bulunduğu bölgeye gelip gidiyor. Sürekli gelişen Rumeli Mahallesi ve Zafer Mahallesi’nden hattın alınmasıyla birlikte mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi. Rumeli Mahallesi mahalle sakinlerinden Beyhan Küçük yaptığı açıklamada; “4 numaralı hat 20 yıldır mahallemize gelip gidiyor, şimdi hat buradan alındı, bizler nasıl çarşıya gidip geleceğiz, 9 numaralı hat verildi ama o Havuzlar Mahallesi’nden devlet hastanesine gidip geliyor. Bizler Çarşıya gitmek için aktarma yapmak zorundayız. Emlak Konutlarına gitmek için 3 aktarma yapmamız gerekiyor biz 4 numaralı otobüs hattımızı geri istiyoruz” dedi. 
YÜZLERCE İNSAN İŞE GİDİP GELİYOR
Özellikle Mekke Cami’nin bulunduğu bölgeye başka otobüs hattı gelmezken sadece 4 numaralı otobüs hattı gelip çarşıya gidiyordu. Mahalle sakinleri sabahın erken saatlerinde 4 numaralı otobüs hattıyla çarşı merkezindeki işlerine kolaylıkla gidip gelebiliyordu. Gazetemize konuşan mahalle sakinleri, “işe gidip gelmek için 4 numarayı kullanıp rahatlıkla işimize gidiyorduk. Şimdi 9 numara Havuzlar Mahallesi’nden gelecek hastaneye kadar gidecekmiş, hastaneden tekrar havuzlara gidecekmiş, biz çarşıya gitmek için aktarma yapacakmışız. Otobüsler zaten çok geç geliyor, aktarma da yaparsak işimize nasıl gidip geleceğiz” dedi. 
CEMİLE YEŞİL ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ NE YAPACAK?
Çorlu’nun en büyük okullarından biri olan Cemile Yeşil Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrenciler okula gidip gelmek için şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Cemile Yeşil Anadolu Lisesiyle birlikte Çorlu Kapalı Spor Salonu’nda antrenmana gelen sporcularda 4 numaralı hattı kullanıyordu. 4 numaralı hattın kaldırılmasıyla birlikte ulaşımda büyük sıkıntılar yaşanacak. 
MAHALLENİN ÇARŞI MERKEZİYLE ULAŞIMI KESİLDİ
Çorlu Çarşı Merkezi’nde Rumeli ve Zafer Mahallesi’ne gelen tek otobüs hattı olan 4 numaralı hattın güzergâhının değiştirilmesine tepki gösteren mahalle sakinlerinden Mustafa Vatansever, çarşı merkeziyle mahallemizin irtibatı kesildi, çarşıya gitmek içinde gelmek içinde başka otobüse aktarma yapmak zorundayız. Otobüslerde aktarma yapmak maalesef çok zor, otobüsler geçe geliyor. Bizler 4 numaralı hattımızı geri istiyoruz” dedi. 
UKOME’DEN KARARI DÜZELTMESİNİ BEKLİYORUZ
Gazetemize konuşan Zafer Mahalle Muhtarı Ahmet Arcan, “4 numaralı güzergâhımız iptal edildi, 4 numaralı hattımız bizim çarşıyla olan bağlantımızdı, tabi ki gerekli mi gerekli, UKOME’den tekrar gereğinin yapılmasını bekliyoruz. 9 numaralı hattımızın açılması da iyi oldu, hastaneden kıvanca kadar olan hattı topluyor. Buradan çarşıya gidip gelen vatandaşlarımızın kolaylık olması için 4 numaralı hatta düzenleme bekliyoruz” dedi. Rumeli Mahalle Muhtarı Habibe Kılıç Şengül’de yaptığı açıklamada, “Çorlu Belediyesi Fen işlerine mahallemize yaptığı yol çalışmaları için öncelikle teşekkür ediyorum. Temizlik işleri ekiplerine de teşekkür ediyorum. 4 numaralı hatta yapılan değişikliğe gelecek olursak 4 numaralı hattımızı tekrar geri istiyoruz. 9 numaralı hattın gelmesinden memnunuz ama 4 numaralı hattın tekrar geri gelmesini istiyoruz. Zafer Mahallesi, Rumeli Mahallesi Alipaşa Mahallesi ve Şeyh Sinan Mahallesi olarak hepimiz 4 numaralı hattın kaldırılmasını istemiyoruz. Tekrar girmesi gerekir” dedi. 
İMDAT ŞAHİN