• Teski Vatandaşı Mağdur Ediyor
Çorlu Güncel

Teski Vatandaşı Mağdur Ediyor

  • 26 Temmuz 2021
  • 1332 Kez Okundu

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) vatandaştan tahsil ettiği ücretleri gerekli yerlere yatırmadığı için vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor.


Çorlu’da yeni inşaat yaparak gerekli evrakları TESKi Genel Müdürlüğüne teslim eden ve tüm ücretlerini ödeyen vatandaşlar aylarca TESKi ekiplerinin gelerek evlerine temiz su ve kanalizasyon bağlantısını yapmasını beklemek zorunda kalıyor.
45 GÜNDÜR GELECEKLER
TESKi’deki akıl almaz işleyiş sistemini eleştiren bir vatandaş ise bu duruma tepki göstererek; “TESKi’ye giderek evraklarımızı teslim ettik ve başvurumuzu yaptık. Ödeme tahakkuku çıkardılar tüm ödemelerimizi yaptık ve buradaki işlerimiz bitti. Bizlere size haber vereceğiz ve temiz su ve kanalizasyon bağlantılarını yapacağız dediler. 45 gündür bekliyoruz, nasıl bir sistem ile çalışıyorlar anlamış değiliz. 45 gün oldu hala gelecekler, yazıktır günahtır bir iş bu kadar sallama yapılmaz ki. Bir tek ben değilim bir çok tanıdığın arkadaşımda aynı şekilde mağdur” dedi.
ÇORLU BELEDİYESİNE KAZI BEDELİ ÖDEMESİ YAPILMIYOR
Mağduriyetin sebebini soruşturan vatandaşlar ise; “Araştırdığımız kadarıyla TESKİ bizlerden tahsil ettiği ücretlerin arasında bulunan yol kazı ücretini Çorlu Belediyesi’ne yatırmadığı için kazı izini alamıyormuş. Bizlerden tahsil edilen parayı faize koyuyorlar yada günlük gecelik repo yapıyorlar herhalde. Vatandaşlardan tahsil ettiğiniz parayı neden gerekli kurumlara göndermiyorsunuz ve vatandaşı mağdur ediyorsunuz anlamış değiliz” diyerek mağduriyetlerinin acil olarak giderilmesini istediler.
KAZI İZNİ OLMADAN BAĞLANTI YAPILAMIYOR
TESKİ tarafından vatandaşlardan tahsil edilen ücretler Çorlu Belediyesine yatırmadığı için Belediye de kazım izni vermeyerek vatandaş mağdur ediliyor. Çorlunun birçok mahallesinde bu şekilde mağduriyetlerin olduğunu söyleyen vatandaşlar; “TESKİ Çorlu’da neredeyse her mahallede bu şekilde mağduriyetlere sebebiyet veriyor. Diğer mahallelerden de aynı şikâyetleri duyuyoruz, kimi vatandaşlar 1-2 ay bu şekilde bekletilerek mağdur ediliyor. Çorlu Belediyesi kazı izini olmadan TESKİ bağlantıyı yapamıyor. TESKİ ödemeyi Çorlu Belediyesine yapmadan Belediye de kazım izini vermiyormuş ve bizler mağdur oluyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz ve Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’a buradan seslenmek istiyoruz, bizlerin mağduriyetini acil olarak giderin” dediler.