• Acılı Aileler Yine Adalet İstedi
  • Acılı Aileler Yine Adalet İstedi
  • Acılı Aileler Yine Adalet İstedi
  • Acılı Aileler Yine Adalet İstedi
  • Acılı Aileler Yine Adalet İstedi
  • Acılı Aileler Yine Adalet İstedi
  • Acılı Aileler Yine Adalet İstedi
Çorlu Güncel

Acılı Aileler Yine Adalet İstedi

  • 07 Eylül 2021
  • 1159 Kez Okundu

Çorlu Sarılar Mahallesi’nde 25 kişinin öldüğü, 328 kişinin yaralandığı tren kazasıyla ilgili açılan davanın 8'inci duruşması görüldü, yakınlarını kaybeden aileler yine adalet talep etti.

8 Temmuz 2018 yılında Sarılar Mahallesi’nde Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı istikametine gitmekte olan yolcu treni raydan çıkarak devrilmişti. Yaşanan kaza sonucunda 7’si çocuk 25 kişi yaşamını yitirdi, 328 kişi de yaralanmıştı. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından demiryollarında çalışan 4 kişi hakkında taksirli adam öldürme ve yaralama suçlarından Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesin’nde dava açılmıştı. 
DAVANIN 8. DURUŞMASI GÖRÜLDÜ 
Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kazanın meydana gelmesinde kusurlu bulunan TCDD 1'inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14'üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü'nde Demiryolu Bakım Müdürü olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği'nde Yol Bakım ve Onarım Şefi olan Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği'nde Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Davanın 8. Duruşması yine Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde görüldü. 
ACILI AİLELER, ELLERİNDE FOTOĞRAFLARLA YÜRÜDÜ
 Santral Durağından duruşmanın yapılacağı Çorlu Halk Eğitim Merkezi’ne kadar ellerinde kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarını taşıyarak yürüyen aileler adalet istediklerini belirtti. Hak Hukuk Adalet sloganlarıyla yürüyen aileler Çorlu Halk Eğitim Merkezi’ne kadar yürüdü. Duruşma salonuna girmek isteyen ailelerin HES kontrolleri yapıldıktan sonra içeri alındı. Duruşma salonuna pandemi koşullarına uyarak giren aileler duruşmayı izledi. 
GERÇEK ADALET İSTİYORUZ 
Kazada kızı Bihter Bilgin, kız kardeşleri Emel Duman ve Derya Kurtuluş'u kaybeden Zehra Bilgin Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nin önünde açıklamada bulundu: “3 yıldır bulamadığımız adaleti bir kez daha aramaya bu gün çocuklarımızın okula gideceği günlerde biz anneler olarak onların yine rayların altında kalmış olan adaletini aramak için nefes nefese adalet sarayına hızla nefessizce yürüdük.  Gerçek adalet istiyoruz, bundan 3 yıl önce göz göre göre 25 kişi öldürüldü ve tek bir kişi yargılanamadı çünkü korunuyorlar” dedi. 
3 YILDIR ADALET ARIYORUZ 
Oğlu Arda Sel’i tren kazasında kaybeden Mısra Öz yaptığı açıklamada: “3 yıldır 25 kişinin hesabını soramayan yargının bütün sorumluluğun 6 aydır iddianameyi hazırlamasını beklediğimiz savcının omuzlarındadır. 25 kişinin katili kadar adalet adına karar verecek olan görevlerini yapacak olan savcının hep birlikte ne yaptığı veya ne yapmadığını göreceğiz, Adalet istiyoruz.” dedi. 
AİLELER ADALETE SUSAMIŞLAR AMA BİR TÜRLÜ BULAMIYORLAR
Acılı aileleri yalnız bırakmayan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun yaptığı açıklamada: “08 Temmuz 2018 yılından beri bu insanlar adalet arıyor. Bizde vekilliğimizin yarısından fazlasını geçirdik bizde onlarla beraber adaleti arıyoruz. Vekilliğimizin 2. Günüydü, bu elim kaza meydana gelmişti. Görüyorsunuz o günden beri aileler perişan. Aileler adalete susamışlar ama bir türlü bulamıyorlar. Onlarla ilk günden beri omuz omuza mücadele vermeye devam edeceğiz. Yavaş yavaş işi soğutma yoluna giriyorlar. Gerçek sorumluların hala adaletin karşısına çıkartılmaması bizleri üzüyor. Mecliste soru önergeleri araştırma önergeleri verdik, maalesef bir adım ilerleyemedik. Adalet er geç yerine ulaşacaktır” dedi. 
DURUŞMA 25 OCAK 2022 TARİHİNE ERTELENDİ 
8. duruşması Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen tren kazası davası 25 Ocak 2022 tarihine ertelendi. 08 Temmuz 2018 yılında meydana gelen tren kazasının üzerinden 3 yıldan fazla süre geçti. Bu güne kadar 8 duruşma geride kalırken, yeni duruşma tarihi 25 Ocak 2022 olarak belirlendi. 
İMDAT ŞAHİN