• Çorlu'da 5 Okul Yıkıldı, 7 Okul Boşaltıldı
  • Çorlu'da 5 Okul Yıkıldı, 7 Okul Boşaltıldı
  • Çorlu'da 5 Okul Yıkıldı, 7 Okul Boşaltıldı
Çorlu Güncel

Çorlu'da 5 Okul Yıkıldı, 7 Okul Boşaltıldı

  • 08 Eylül 2021
  • 2314 Kez Okundu

Tam zamanlı yüz yüze eğitim bu hafta başında başlarken Çorlu’daki okulların yüzde 50’den fazlası ikili eğitim görüyor. Güçlendirilme çalışmaları için 7 okul boşaltıldı, 5 okulun yıkım işlemleri tamamlandı. 2 anaokulu ve 2 okulun ihaleleri tamamlandı, inşaatları kısa süre sonra başlayacak.


Yüz yüze eğitim 6 Eylül Pazartesi günü başladı. Çorlu’da bulunan 52 bin 975 öğrenci ve 3 bin 348 öğretmen için ders zili çaldı. Çorlu’da birçok okul depreme dayanıklı olmadığı için yıkıldı, birçok okulda da güçlendirme çalışmaları için okullar boşaltıldı. Çorlu’da ilköğretimdeki öğrencilerin yüzde 50’den fazlası ikili eğitim görüyor, ortaokul öğrencilerinin de yüzde 50’den fazlası ikili eğitim alıyor. Lise öğrencilerinin ise yüzde 40’ı ikili eğitim görüyor. 5 okulun yıkım işlemleri tamamlandı, 7 okul güçlendirme çalışmaları için boşaltıldı, 4 okulun ise ihaleleri tamamlandı inşaatları 45 gün içinde başlayacak. 
ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 50’DEN FAZLASI İKİLİ EĞİTİM GÖRÜYOR  
Çorlu’da bulunan ilk ve ortaokulların yüzde 50’den fazlası ikili eğitim görüyor. Depreme dayanıklı olmadığı için 5 okulun yıkım işlemleri tamamlandı. Çorlu’da bulunan Fevzi Çakmak İlkokulu, Çorlu Ortaokulu, Mükerrem Ali Kayan İlkokulu, Serpici Ortaokulu ve Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin yıkım işlemleri tamamlandı. 7 okul ise güçlendirme çalışmaları nedeniyle boşaltıldı. 
4 YENİ OKUL YAPILACAK 
Gazetemizin edindiği bilgilere göre Çorlu’da 4 yeni okul inşaatının 45 gün içinde başlaması bekleniyor. Çorlu’ya 2 yeni Anaokulu inşa edilecek, 24 ve 32 derslikli yeni okullar inşaatı başlayacak. Okulların ihaleleri tamamlanırken, inşaatlarının 45 gün içinde başlaması bekleniyor. Rüştü Uzel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin boş olan arazisine başlayacak okullarında bakanlıkta onayları tamamlandı. 20 dönümlük alanı iki okul yapılacak. 
MEVCUT OKULLARDA EĞİTİMLER PANDEMİ KOŞULLARI GÖZETİLEREK DEVAM EDİYOR
Çorlu’daki mevcut okullarda eğitimler devam ediyor. Okullar pandemi koşullarına göre havalandırması yapılarak eğitim öğretimi sürdürüyor. Gazetemizin edindiği bilgilere göre her öğrenciye ve öğretmene maske tedariki sağlandı. Okulların temizlik ve dezenfektan gereksinimleri giderildi. Öğrenciler pandemi koşullarına uygun şekilde eğitim öğretimlerini sürdürüyor. 
İMDAT ŞAHİN