• Teski 36 Saatlik Süreci İyi Yönetti
  • Teski 36 Saatlik Süreci İyi Yönetti
  • Teski 36 Saatlik Süreci İyi Yönetti
  • Teski 36 Saatlik Süreci İyi Yönetti
  • Teski 36 Saatlik Süreci İyi Yönetti
Çorlu Güncel

Teski 36 Saatlik Süreci İyi Yönetti

  • 15 Eylül 2021
  • 1019 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Çorlu’ya gelerek TESKİ’nin yaptığı çalışmaları yerinde inceledi. TESKİ 15 Eylül Çarşamba günü (dün) itibariyle 11 mahallenin suyunu tekrar bağladı.

Çerkezköy’deki çalışmalarının ardından Çorlu’ya gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak TESKİ’nin yaptığı çalışmaları yerinde gördü. Daire Başkanlarıyla birlikte gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak burada TESKİ yöneticilerinden bilgiler aldı. 36 saatlik su kesintisi geride kalırken TESKİ çalışmalarını bitirerek mahallelerin suyunu bağladı. 
BAŞKAN ALBAYRAK ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELEDİ 
TESKİ tarafından yapılan 1’inci ve 2’inci içme suyu isale hattı bağlantılarını yapmak için 7 ayrı noktada çalışma yapan TESKİ ekipleri çalışmaların dün itibariyle sonuna geldi. 14 Eylül Salı günü saat 08.00’da 11 mahalleyi etkileyen su kesintisi yapıldı. Bazı mahallelerin suyu 14 Eylül Salı akşamı saat 20.00’da verilirken diğer mahallerinde suyu Çarşamba Akşamı (dün) itibariyle verildi. İçme suyu isale hatlarında yapılan bağlantı nedeniyle kesilen sular tekrar bağlandı. 
36 SAATTE MAHALLERİN SUYU TEKRAR BAĞLANDI 
TESKİ günler öncesinden yaptığı duyurularda 14 Eylül Salı Günü sabah saat 08:00’dan başlayarak 15 Eylül Çarşamba Günü saat 20:00’a kadar Çorlu’da 11 mahallenin suyunun kesileceğini duyurmuştu. TESKİ ekipleri 7 ayrı bölgede yaptığı çalışmalarla içme suyu isale hatlarının bağlantılarını hızlıca tamamladı. 36 saat geçmeden bazı mahallelerin suyunu Salı akşamı verdi. 15 Eylül Çarşamba Günü’de diğer kalan mahallerin suyunu bağladı. 
ÇORLU’DA ASBEST BORU OLDUKAÇ AZALDI 
TESKİ’nin bağlantı hatlarıyla ilgili yaptığı çalışmalarla ilgili gazetemize bilgi veren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Çalışmalara aslında çok hızlı başladık, 7 ayrı yerde bağlantı noktalarımız var, zorlu kısmı toparladık, söylediğimiz saatten önce 14 Eylül Salı günü 24 saat geçmeden Kementtin Hıdırağa yüzde 80, Cemaliye yüzde 50, Silahtaraağa Mahallesi yüzde 50 suları verildi. 180 bin kişiye Salı günü su vermiş olduk. 36 saati bulmadan toparlamış olacağız. Bu Çorlu için çok önemliydi, çıkan boruları herkes görüyor. Bu çalışmalar devam edecek, Çorlu’nun daha sıkıntılı yerleri var. Son bahar ve kış boyunca bu çalışmalara devam edeceğiz. Çorlu’da bu yapılan çalışmalarla birlikte asbest boru oldukça düşürüldü” dedi.  
2022’NİN SONUNDA HEPSİ BİTMİŞ OLACAK 
Çorlu’da yağan aşırı sağanak yağış sonrası sel baskınları olan bölgelerle ilgili çalışma yapılacak mı sorumuza Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yanıt verdi: “onlarlar ilgili 8 belediye başkanımızı davet edeceğiz. TESKİ bir program hazırladık, Büyükşehir Belediyemiz bir program hazırladı. Hem yağmur suyu hem de diğer ihtiyaçlarla ilgili bir sunum yapacğız. 2022 ve 2023 yılında bunların tamamı bitmiş olacak. Hazırlığımız tamam özellikle Çorlu’da birkaç yerimiz var oraya özel proje hazırlıyoruz. 2022’nin sonunda hepsi bitmiş olacak” dedi. 
İMDAT ŞAHİN