• Ergene'de Cem Evi'nin Temeli Atıldı
  • Ergene'de Cem Evi'nin Temeli Atıldı
  • Ergene'de Cem Evi'nin Temeli Atıldı
  • Ergene'de Cem Evi'nin Temeli Atıldı
  • Ergene'de Cem Evi'nin Temeli Atıldı
  • Ergene'de Cem Evi'nin Temeli Atıldı
  • Ergene'de Cem Evi'nin Temeli Atıldı
  • Ergene'de Cem Evi'nin Temeli Atıldı
  • Ergene'de Cem Evi'nin Temeli Atıldı
  • Ergene'de Cem Evi'nin Temeli Atıldı
  • Ergene'de Cem Evi'nin Temeli Atıldı
  • Ergene'de Cem Evi'nin Temeli Atıldı
  • Ergene'de Cem Evi'nin Temeli Atıldı
  • Ergene'de Cem Evi'nin Temeli Atıldı
Ergene

Ergene'de Cem Evi'nin Temeli Atıldı

  • 17 Eylül 2021
  • 1540 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Ergene’de yapılacak olan Cem Evi’nin temel atma töreni düzenlendi.

Sağlık Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesi’nde yer alacak olan Ergene Sosyo kültürel Tesis Cemevi ve Aşevi için düzenlenen temel atma törenine Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ İl Başkanı Zeynel Şener Saygın, Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer ve İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Cem Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Sezgin, CHP Ergene İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, Cem Vakfı’nın Çorlu ve Ergene Şubesi yöneticileri ile vatandaşlar katıldı. 
İNŞAATIN 8 AY SÜRMESİ BEKLENİYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Alparslan Kurtoğlu Ergene’de yapılan Cem Evi inşaatıyla ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Kurtoğlu, “Ergene’de yapacağımız Sosyal kültürel Tesis Cem Evi ve Aş Evi’ni 8 ay gibi kısa bir süre içesinde tamamlamayı planlıyoruz. 650 metre kare oturum alanı olan inşaatımızın toplam yapı inşaat alanı 1778 metrekaredir. İçerisinde 80 m2’lik çok amaçlı bir salon, 100 m2’lik bir aş evi, 160 m2’lik etkinlik alanı 2 adet derslik ve bir adet kütüphane bulunmaktadır. İnşaatımızın KDV hariç 4 milyon 730 bin liraya mal olması planlanmaktadır. Hizmet binamız bodrum, zemin ve bir kattan oluşmaktadır” dedi. 
2021 YILI UNESCO TARAFINDAN HÜNKÂR HACI BEKTAŞ VELİ SEVGİ YILI İLAN EDİLDİ
Cem Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Sezgin ise yaptığı konuşmada: “Bugün bir çocuk kadar heyecanlıyım, Bugün Tekirdağ Bölgesinde 3’üncü Cem Evi’mizin temel atma töreni için buradayız. 2021 yılı bütün dünyada UNESCO tarafından Hünkâr Hacı Bektaş Veli Sevgi Yılı ilan edildi. Özellikle bu yıl içinde böyle bir etkinlikte bulunmak beni daha fazla mutlu ediyor. Sevgi ve kardeşlik adına bu adımı atan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 
7 YILLIK ÖZLEM HAYAT GEÇİYOR
Törende konuşan ve 7 yıllık bir özlemi hayata geçirdiklerini kaydeden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Ergene Belediyesi, büyükşehir belediyesi el ele hizmet etmeye devam ediyor” dedi. “Bizler her zaman gelenekleri ile görenekleri ile yaşayan bir toplumuz. Anadolu’dan geldik, Rumeli’den geldik. Balkanlardan geldik. Mozaik bir toplum olarak sevgi şehrini oluşturduk. Türkiye’nin en huzurlu şehrini oluşturduk. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde yaşıyoruz. Bizler de her zaman bu memleketi kuran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla, sevgiyle anıyorum” dedi. 
CEM EVLERİ İHTİYAÇ OLDUĞU İÇİN YAPILIYOR
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı konuşmada: “böyle bir günde yeni bir cem evini Tekirdağ’ımıza kazandırmak için attığımız bu adımın mutluluğunu yaşıyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 7 buçuk yılda önemli projeleri imza attık. Halkımıza her alanda en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Bu hizmetlerimizin yanı sıra dini, sosyal ve kültürel hizmetleri de hiç aksatmıyoruz. Cem Evleri Alevi Bektaşi canların yaradanla bir oldukları bütünleştikleri dargınların barıştıkları, aşlarını aynı sofrada bölüştükleri manevi değerleri yüksek yerlerdir. Sevgi hoşgörü ve kardeşlik anlayışı ile tüm canlarımızla gönül köprüleri kuruyoruz. 2018’de Muratlı Cem Evi’ni, 2019 yılında Şarköy Cem Evi’ni bugün ise Ergene Cem Evi’nin temelini atıyoruz. Bu cem evleri asla bir siyasi beklenti içerisinde hizmete girmiyor. Oy verirsiniz vermesiniz buna siz karar vereceksiniz. Bu cem evleri ihtiyaç olduğu için yapılıyor, bunu özellikle söylüyorum. Ergene Cem Evi 3’üncü cem evimiz olacaktır, şunu da belirtmek isterim Tekirdağ’ın daha Cem Evi’ne ihtiyacı vardır, şartlarımız uygun olduğu sürece o iki cem evini de yapmaya çalışacağız ” dedi. 
ÜLKEMİZİN BİRLİĞİ BERABERLİĞİ KARDEŞLİĞİ BU TEMELLERİN ATILMASIYLA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer yaptığı konuşmada: “Siyasetçi olunca çok açılış programlarına katılıyoruz, hepsine mutlulukla katılıyoruz ama şunu da itiraf etmeliyim ki onlarca yıl süren bir haksızlığın yok sayılmanın, ötekileştirmeyi ortadan kaldıracak ve aynı zamanda bu belediyelerimiz eliyle yapılacak olan bir temel atma töreni. Bundan dolayı da artı bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Ülkemizin birliğini beraberliğini kardeşliğini bu temellerin atılmasıyla gerçekleştirecek. Bu atılımlarla sağlayacak hayata geçirecek. Cem evleri evet bir ibadet ev ama yalnızca ibadet evi değil, sevgi evi, adalet evi barış evi” dedi.  
SEÇİM KİTAPÇIKLARINDA NE YAZIYORSA BİR BİR HAYATA GEÇİYOR
CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün ise yaptığı konuşmada, “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve Ergene Belediye Başkanımızın 2019 yılında yapılan yerel seçimler için bir kitapçık hazırlamışlardı. Orada projeler yazıyordu, işte onlardan bir tanesinin gerçekleştirilmesinin temel atma töreninde hep beraber bulunuyoruz. Sayın başkandan Yeniçiftlik ve Süleymanpaşa cem evleri içinde söz istiyoruz. İki yere de en kısa sürede cem evi yapılacağını biliyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN