•  “Erken Seçim Yapıp, Hantallaşmış Yönetimin Değişmesi Gerekiyor”
Tekirdağ

“Erken Seçim Yapıp, Hantallaşmış Yönetimin Değişmesi Gerekiyor”

  • 02 Ekim 2021
  • 3448 Kez Okundu

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın gazetemize yaptığı açıklamada, erken seçime vurgu yaparak yıpranmış, hantallaşmış yönetimin değişmesi gerektiğini ifade etti.

Gazetemizin sorularını yanıtlayan CHP Tekirdağ il Başkanı Şener Zeynel Saygın ekonomiden, tarıma, tarımdan belediyelerin yaptığı çalışmalara kadar birçok konuda görüşlerini ifade etti. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in TESKİ’i ile ilgili sözlerine de değinen Saygın, ekonominin zorluklarından da söz etti. 
MENFİ YÖNDE GÜNDEM OLUŞTURMAK İÇİN HER TÜRLÜ ŞEYİ YAPIYORLAR
“Menfi yönde gündem oluşturmak için her türlü şeyi yapıyorlar ama şunu söyleyebilirim, pandemi döneminde tabi zorluklar var, gelirlerin kısıtlanması, kur farkının yükselmesiyle birlikte nitekim zorluklar var” diyen Şener Zeynel Saygın, “CHP belediyeleri en az borçlar işlevlerini sürdüren belediyelerdir. İktidar kanadı kendine en büyük rakip olarak gördüğü ve burada Trakya’da iktidar CHP Belediyelerine ve ona bağlı kuruluşlarına kötülemekte kendilerini mükellef hissediyorlar. Gönül ister ki yapılan çalışmaları da biraz bahsetsinler, düşünün alt yapısı olmayan bir Tekirdağ’ın alt yapısı yapılıyor. Bütün ilçelerde Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları çalışmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. 
 BİRŞEYİ ELEŞTİRİRKEN KENDİLERİNİN ÇOK İYİ YAPMALARI GEREKİYOR
Konuşmasını sürdüren CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, “Birşeyi eleştirirken kendilerinin çok iyi yapmaları gerekiyor. Çok iyi yapamıyorlar yapmıyorlar. CHP Belediyeleri ve belediyelere bağlı genel müdürlükler çok muhteşem çalışıyor, çok iyi işlerde beceriyorlar. Bunu da sonuçta halkımız görüyor sonuç olarak. Belediye seçimlerine daha 2 buçuk sene var artık hiçbir laf söylenemeyecek duruma gelecek belediyelerimiz” dedi. 
.HALKIMIZ KÖTÜ YÖNETİLDİĞİNİ GÖRÜYOR 
Ekonomiyle ilgili de konuşan CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, “Son dönemde ekonomik nedenlerden dolayı işsizlik nedeniyle gençlerimiz intihar ediyor. Trakya’da intihar olayları fazlalaştı. Bu neyin sonucu komple kötü yönetimin sonuçlarını yaşıyoruz. Pandeminin getirdiği kötü sonuçlar var ama bütün dünya ülkelerine baktığınız zaman bizim kadar zorlukla yaşayan, potansiyel gücü olup ta zorluklarla yaşayan bir başka örnek gösteremezsiniz, yok yani. Halkımız kötü yönetimi görüyor. Biran önce erken seçim yapıp, yıpranmış, hantallaşmış yönetimin değişmesi lazım. Bu da ancak Millet ittifakıyla olacak bunu da hep beraber göreceğiz” dedi. 
HEM İÇERDE HEM DIŞARDA İTİBARIMIZ KALMADI  
“Keşke sürdürülebilir bir yönetimleri olsaydı. Bizi hem içerde hem dışarda çok zor durumlara soktular. İçerde vatandaşımız kan ağlıyor dışarda da itibarımız kalmadı” diyen Saygın konuşmasını sürdürdü: “Bakın koskoca Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı ABD’ye gidiyor. Bizim dışişleri bakanımız karşılıyor, randevu alamıyor. Bunlar üzücü bizim onurumuzu kırıcı şeyler. Bu hallere düşmemeleri lazım, burada iktidar kanadının çok büyük suçları var. Senelerin birimi olan bir dış işleri bakanlığımız var, liyakat esası aşındırıldı. Dışişleriyle ilgisi olmayan liyakatsiz insanlar bile yönetici oluyor” ifadelerine yer verdi. 
BÜYÜK TOPRAK SAHİPLERİ HARİÇ DİĞER ÇİFTÇİLER KAN AĞLIYOR 
Tarımla ilgili de konuşan CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, “Genel başkanımız ilk altı ay içerisinde Türkiye’yi rahatlatacağız diyor. Elinde bir sihirli değnek mi var, hayır sadece israfı önleyerek savurganlığı önleyerek oradan elde edilen birikimle en azından muhtaç insanlarımızın dertlerine çare olunacak. Daha sonrada yatırımlara girilecek. Tarımla ilgili CHP olarak toplantı yapıldı, bizim belediye başkanlarımızda gitti. Bu gün tarımda girdi maliyetleri çok yükseldi. Mazotta ÖTV kaldırılması lazım, gübre fiyatları 5 misli yükseldi. Girdi maliyetleri artınca, ürününü satarken de doğru düzgün bir fiyat alamayınca çiftçi ekemez duruma geldi. Büyük toprak sahipleri hariç diğer çiftçiler bugün kan ağlıyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN