• 11 Mahallenin Suyu Yine Kesildi
  • 11 Mahallenin Suyu Yine Kesildi
  • 11 Mahallenin Suyu Yine Kesildi
  • 11 Mahallenin Suyu Yine Kesildi
  • 11 Mahallenin Suyu Yine Kesildi
  • 11 Mahallenin Suyu Yine Kesildi
  • 11 Mahallenin Suyu Yine Kesildi
Çorlu Güncel

11 Mahallenin Suyu Yine Kesildi

  • 06 Ekim 2021
  • 1012 Kez Okundu

Çorlu’da Bahçelievler Bölgesinde yer alan İçme Suyu Deposu ve Terfi Merkezi’nde bağlantı hatlarında meydana gelen arıza nedeniyle Çorlu’da 11 Mahalle’nin suyu yine kesildi.


Geçtiğimiz günlerde yaşanan 36 saatlik su kesintisinde süre uzamış Çorlulu vatandaşlar TESKİ’ye tepki göstermişti. Bahçelievler Bölgesi’ndeki İçme Suyu Deposu ve Terfi Merkezi’nde meydana gelen arıza nedeniyle Çorlu’da 11 Mahalle’nin suyu yine kesildi. Suyu kesilen Çorlulu vatandaşlar sosyal medya hesaplarından yine eleştiride bulunurken, TESKİ Çorlu Şube Müdürü İrfan Tütün su kesintisiyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 
YİNE AYNI MAHALLELERİN SUYU KESİLDİ 
TESKİ tarafından yapılan içme suyu hatlarının yenilenmesiyle birlikte TESKİ Çorlu Bahçelievler Bölgesi i İçme Suyu Deposu ve Terfi Merkezinde 500'lük HDPE borudan 600'lük Düktil Font bağlantısında meydana gelen arızadan dolayı; Nusratiye, Muhittin, Hatip, Kemalettin, Hıdırağa, Silahtarağa, Cemaliye, Çobançeşme, Şeyhsinan ve Kazımiye mahallerinde su kesintisi yaşandı. Meydana gelen su kesintisi nedeniyle TESKİ Çorlu Şube Müdürü İrfan Tütün bir basın açıklaması yaparak 11 mahallenin suyunun 6 Ekim Çarşamba Günü saat 20:00’a kadar kesileceğini ve o saatten sonra mahallelere su verileceğini duyurdu. 
ANA HATLARDA ARIZA OLUŞTU, TÜM EKİBİMİZLE ÇALIŞIYORUZ
TESKİ Çorlu Şube Müdürü İrfan Tütün yaptığı açıklamada; 5 Ekim Salı Günü akşam saat 23:00 sularında çok küçük bir arızamız vardı, ana deponun içinde patlak keşfettik, 3 ayrı noktada keşfettiğimiz bu patlakları kısa sürede giderdik, Çorlu’nun bu durumdan etkilenmemesi için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. Açtığımız yerleri kapatmadık, test yaptığımız aşamada 600’lük hattımızdan 500’lük düşüş aparatında kendinden kaynaklı zaman aşımından dolayı kullanım ömrünü giderdiğinden dolayı küçük bir patlak oluştu. Büyümeyeceğini düşündük, bir zaman sonra kendi kendine oluşan deformeden dolayı patlak büyüdü. Maalesef su basıncı devre dışı kalmaya başladı. buda bizi etkileyeceğinden dolayı hatlarımızı kapatmak zorunda kaldı. şu anda bütün ekibimiz gece saatlerinden itibaren arızanın giderilmesiyle uğraşıyor. Çarşamba günü saat 20:00’dan sonra Çorlu halkı kademeli olarak su verilmeye başlanacak” dedi.  
ZAMANINDA SUYU VERECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUZ
Konuşmasını sürdüren İrfan Tütün, “11 mahallemizde su kesintisi uyguluyoruz, geri kalan 15 mahallemizde su kesintisi şu anda uygulanmıyor. Geçtiğimiz günlerde uygulanan su kesintisinin olduğu mahallelere su verilemiyor. Aynı mahallelerde sıkıntı var. Çarşamba akşamı saat 20.00’da suyu vereceğiz, tüm çalışmalarımız incelemelerimiz o yönde. Su kesintisinin uzaması gibi bir sıkıntı şu anda gözükmüyor. Dileyen vatandaşlarımıza yine tanklarla su verilecek okulların su tedariki yapılıyor. Kesintinin uzamasını öngörmüyoruz, yani en geç gece yarısı sular verilecek” dedi. 
YAPILAN HER İŞ ÇORLUNUN TEMİZ SU İÇMESİ İÇİN
“Şu anda Çorlu’nun alt yapısında 18 km asbest boru hattı iptal edilerek yerine beton ve çelik karışımı yani duktil font boru hatları döşendi” diyen TESKİ Çorlu Şube Müdürü İrfan Tütün, “Takdir edilir ki sadece bir noktada arıza yaşandı. Oda Erdal İnönü Caddesi’nde tek bir bağlantı yerinde sorun yaşadık. 18 Km’lik hatta 6 metre ’ye bir boy boru döşenildiği düşünülürse 3 bin adet borudan sadece birinde arıza yaşandı. Biz şehirde imalatla ilgili neredeyse bir sorun yaşamadık. Mevcut ana hatların yerleşmiş olduğu Bahçelievler Depomuzda iki tane ayaklı kulemiz onun altındaki asbest bağlantılar. Bir taraftan Çorlu’nun hizmetine sunulması gereken üst yapı, yol bunların hepsi bir araya geldiğinde. Eskiden kalan bu hatlarda arızaların çıkması doğal, ben tepkileri de iyi anlıyorum. Yapılan her iş Çorlu’nun temiz su içmesi için yapılan çalışmalar” dedi. 
İMDAT ŞAHİN