• Soba Fiyatları El Yakıyor
  • Soba Fiyatları El Yakıyor
  • Soba Fiyatları El Yakıyor
  • Soba Fiyatları El Yakıyor
Çorlu Güncel

Soba Fiyatları El Yakıyor

  • 09 Ekim 2021
  • 1209 Kez Okundu

Havaların soğumasıyla birlikte doğalgazı olmayan evlerde sobalar kurulmaya başladı. Fakat geçen yıla oranla soba fiyatları yüzde 100 arttı, vatandaş kara kara düşünüyor.


Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 100 artan soba fiyatları vatandaşı şimdiden düşündürüyor. Doğalgazı olmayan evlerde sobalar kurulmaya başlanırken soba almaya giden vatandaşlar fiyatlar karşısından şaşırıyorlar. Geçen yıl 750 lira olan soba fiyatları bu yıl 1500 lira seviyelerine kadar çıktı. Soba borusu fiyatları ise geçen yıl 12 liradan satılırken bu sene 22 lira seviyesinden satılıyor. 
SOBA FİYATLARI 3 BİN LİRALARA KADAR YÜKSELİYOR
Saray Caddesi’nde bulunan sobacıları gezen vatandaşlar fiyatlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Havaların soğumasıyla birlikte doğalgazı olmayan evlerde soba kurma telaşı şimdiden başladı. Soba almak isteyen vatandaşlar ise dükkanları tek tek geziyor. Sobası olan bazı vatandaşlar ise soba borusu almak için dükkânları geziyor. Geçtiğimiz yıl 750 lira seviyelerinde olan soba fiyatları bu yıl yüzde yüz artarak 1500 lira seviyelerine kadar yükseldi. Sabo çeşitlerine bağlı olarak fiyatlar 3 bin liralara kadar yükseliyor. 
VATANDAŞA FİYATLAR ÇOK PAHALI GELİYOR 
Saray Caddesi’nde yıllardır sobacılık yapan Rıza Karataş fiyatların geçen yıla oranla yüzde 100 arttığını kaydederek vatandaşların fiyatlardan memnun olmadığını belirtti. Gazetemize konuşan Rıza Karataş, “Saç fiyatlarının yükselmesiyle birlikte soba fiyatları da çok yükseldi, geçen yıla oranla yüzde 100 artışlar söz konusu, geçen yıl 750 lira seviyesinde olan sobalar şimdi 1500 liraya yükseldi, soba fiyatları 3 bin liraya kadar yükseliyor. Soba borusu fiyatları bile neredeyse yüzde 100 arttı. Geçen yıl 12 lira bir soba borusu satılırken şimdi 22 lira seviyelerin de satılıyor. Vatandaş sadece fiyat soruyor, satışlarımız çok düşük, sadece soba sorusu satılıyor. Birde vatandaşlar fiyat soruyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN