• Pazar Yerinde Trafik Çıkmazı!
  • Pazar Yerinde Trafik Çıkmazı!
  • Pazar Yerinde Trafik Çıkmazı!
  • Pazar Yerinde Trafik Çıkmazı!
  • Pazar Yerinde Trafik Çıkmazı!
Çorlu Güncel

Pazar Yerinde Trafik Çıkmazı!

  • 26 Ekim 2021
  • 805 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi Atakent Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Salı Pazarı’nda kamyonetlerin yol kenarlarına park edilmesi trafiği felç ediyor. Kapalı Pazar Yeri’nin alt ve üst kısmında yer alan otoparklar boş dururken yol kenarına araç park edilmesi tepkiyle karşılandı.


Çorlu Beleyesi Atakent Kapalı Pazar Yeri’nin girişinde bulunan 18 Mart Caddesi ve devamında Güliz Sokak üzerine Pazar esnafının kamyonetlerinin park etmesi trafiği içinden çıkılmaz bir duruma sokuyor. Kapalı Pazar Yeri’nin alt kısmında ve üst kısmında yer alan ücretsiz otoparklar dururken kamyonetlerin yola park edilmesi diğer sürücüleri zora sokuyor. Özellikle 18 Mart Caddesi ve Güliz Sokakta iki taraflı park eden kamyonetler nedeniyle yol daralırken, gidiş geliş yolu olan 18 Mart Caddesi’nde trafik durma noktasına geliyor. 
OTOPARKLAR BOŞ DURUYOR 
Çorlu Belediyesi Atakent Kapalı Pazar Yeri’nde kurulan Salı Pazarının kurulduğu gün trafik keşmekeş bir hal alıyor. Kapalı Pazar Yeri’nin üst ve alt kısmında yer alan otoparklar boş dururken esnafın yol kenarlarına kamyonet park etmesi tepkiyle karşılandı. Duruma tepki gösteren sürücüler, “Atakent Kapalı Pazar Yeri’nin alt kısmında bulunan 18 Mart Caddesi’nde iki taraflı park eden kamyonetler nedeniyle yol daralıyor. Gidiş geliş yolu olan 18 Mart Caddesinde karşı karşıya gelen araçlar geçemiyor. Otoparklar boş dururken bu şekilde kamyonetlerin buraya park etmesi kabul edilemez” dedi. 
KAMYONET PARKI TRAFİĞİ OLUMSUZ ETKİLİYOR
Atakent Kapalı Pazar Yeri’nin alt girişindeki 18 Mart Caddesi üzerine karşılıkla esnafın kamyonet park etmesi yolu daraltırken trafik bu durumdan olumsuz etkileniyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Karşılıklı kamyonetler park edilmiş durumda. Neden buraya araçlarını park ediyorlar, aşağıda otoparklar müsait, herkesin kurallara uyması gerekiyor. Esnaf malını indirdikten sonra kamyonetini aşağıdaki otoparklara veya yukardaki otoparka park edebilir akşamda kamyonetini çekip buradan malını yükleyebilir neden bu yapılmıyor” dedi. 
MAL BOŞALTILDIKTAN SONRA OTOPARKA ARAÇLARINI ÇEKEBİLİRLER 
Pazar esnafının mallarını boşalttıktan sonra araçlarını otoparka çekebileceklerini belirten vatandaşlar konuşmasını sürdürdü: “Pazar esnafı kamyonetteki mallarını boşalttıktan sonra kamyonetlerini otoparka çekebilirler. Yoksa bu şekilde trafik çok olumsuz etkileniyor. Yol iyice daralıyor, trafik akışını olumsuz yönde etkiliyor” dedi. 
ZABITA NEDEN GÖZ YUMUYOR!
Çorlu Belediyesi Zabıta ekiplerinin Pazar yerindeki trafiğe neden göz yumduğunu sorgulayan vatandaşlar zabıta ekiplerine tepki göstererek: “Zabıta ekipleri neden Pazar esnafına kamyonetlerini otoparka çekmesini istemiyor. Neden bu olumsuzluğa göz yumuyor. Burada otopark olmasa tamam yol kenarlarına araçlarını bıraksınlar ama burada otoparklar var, araçların otoparka bırakılması gerekiyor. Zabıta ekiplerinin de bunu denetlemesi gerekiyor”  dedi. 
İMDAT ŞAHİN