• “Şaibeden Uzak Bir Kent Konseyi İstiyoruz”
  • “Şaibeden Uzak Bir Kent Konseyi İstiyoruz”
  • “Şaibeden Uzak Bir Kent Konseyi İstiyoruz”
  • “Şaibeden Uzak Bir Kent Konseyi İstiyoruz”
  • “Şaibeden Uzak Bir Kent Konseyi İstiyoruz”
  • “Şaibeden Uzak Bir Kent Konseyi İstiyoruz”
Çorlu Güncel

“Şaibeden Uzak Bir Kent Konseyi İstiyoruz”

  • 26 Ekim 2021
  • 842 Kez Okundu

Çorlu Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin yaptığı basın toplantısında yapılacak olağanüstü seçimin gerekçelerini sıralarken, aynı zamanda adaylığını da tekrar açıkladı.

 
18 Eylül tarihinde yapılan Kent Konseyi seçimlerinin tekrarlanacağını duyuran Hülya Perin düzenlediği basın toplantısında gerekçelerini anlattı. 18 Eylül tarihinde yapılan Kent Konseyi seçimlerinde delege Atıf Mutlu seçimlerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle seçimleri mahkemeye taşımıştı. Başkanlık seçiminin kademeli olarak yapılmamasına itiraz eden Atıf Mutlu, seçimlerin Kent Konseyi tüzüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle yargıya taşıdı. Bunun üzerine Kent Konseyi yürütme kurulu toplantı yaparak seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Kent Konseyi Başkanı Hülya Perin yaptığı açıklamada, “Şaibeli bir yönetimle görevimizi sürdürmek istemiyoruz, bu sebeple seçimlere gideceğiz, buradan adaylığımı tekrar açıklıyorum” dedi. 
BU ŞEKİLDE KENT KONSEYİNİ YÖNETMEK İSTEMİYORUZ
Hülya Perin yaptığı açıklamada, “Tarafım 18 Eylül 2021 tarihli genel kurulda 76 oy alarak Kent Konseyi Başkanı olarak seçilmiş ve o tarihten bu yana da başkanlık görevini ifa etmekteyim. Ancak Kent Konseyinin bir üyesi olan davacının demokratik hakkının zedelendiği iddiası ile açmış olduğu davada her ne kadar taraf olmasam da, dava dilekçesinde bahsi geçen iddiaların seçilmiş olduğum genel kurula başkanlık yapan divana yönelik olması nedeni ile davanın akıbeti tarafıma da etkileyeceğinden müdahale talebinde bulunuyorum. Bu nedenle tekrar seçimlere gidiyoruz. Şaibeden uzak bir kent konseyi istiyoruz, bu şekilde kent konseyini yönetmek istemiyoruz” dedi.  
TEKRAR ADAY OLACAĞIM
Perin; “Kent Konseyi yapısı gereği her türlü husumetten uzak barışçıl ve demokratik ortamın arandığı, bu yolla da kente katkı sağlamayı amaçlayan bir oluşumdur. Bu anlamada tek bir üyenin dahi seçime itiraz etmesi ortamı zedelediği kanaatindeyim. Kent Konseyi yönetmeliğinin 13. Maddesi başkan sıfatı ile yeniden genel kurulu toplama yetkisini kent konseyi başkanına tanımış bulunmaktadır. Bu kapsamda seçimler 21 Kasım 2021 tarihinde tekrar yapılacak. Yapılacak olan seçimlerde tekrar başkan adaylığımı buradan açıklıyorum” dedi. 
İMDAT ŞAHİN