• Marmaraereğlisi'nde Cumhuriyet Coşkusu
  • Marmaraereğlisi'nde Cumhuriyet Coşkusu
  • Marmaraereğlisi'nde Cumhuriyet Coşkusu
  • Marmaraereğlisi'nde Cumhuriyet Coşkusu
Tekirdağ

Marmaraereğlisi'nde Cumhuriyet Coşkusu

  • 01 Kasım 2021
  • 3841 Kez Okundu

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in 98. kuruluş yıl dönümü, Marmaraereğlisi’nde büyük gurur ve heyecanla kutlandı. İ



Cumhuriyet Bayramı coşkusu Marmaraereğlisi Sahil tören alanında yapılan kutlama etkinlikleriyle başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başlayan programda, ilk olarak Marmaraereğlisi Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı gerçekleştirdi. 29 Ekim şiirlerinin okunmasıyla devam eden kutlama programında, okulların hazırladığı halk oyunları ve spor gösterileri sunuldu. Törene Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın yanı sıra, ilçe Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Garnizon Komutanı Mustafa Geyik, İlçe Jandarma komutanı Oğuz Karadeniz, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Günhan, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhuriyet Yürüyüşü ile Coşku İkiye Katlandı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının doruk noktasını ise bu yıl Marmaraereğlisi’ndeki “Cumhuriyet Yürüyüşü” oluşturdu. Marmaraereğlili vatandaşlar 29 Ekim akşamı ilçe kaymakamlığı binası önünde buluştu. Cumhuriyet Meydanı’ndan geçerek, sahil konser alanına kadar yürüdü. Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın da yer aldığı kortejin önünde, dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteri taşındı.

Cumhuriyet Bayramı’nı tek ses tek yürek kutlayan Marmaraereğlisi halkı, yürüyüş sırasında hep bir ağızdan marşlar okudu, Atatürk devrimlerine ve Cumhuriyet kazanımlarına sonuna kadar bağlı kalacaklarını haykırdı. Bando ekibinin eşlik ettiği kalabalığa, çevredeki apartmanlar ve iş yerlerindeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Marmaraereğlili hemşehrilerine, Cumhuriyet Yürüyüşü boyunca eşlik eden Belediye Başkanı Hikmet Ata, konser alanına gelindiğinde günün anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Ata konuşmasında “29 Ekim 1923 Sadece cumhuriyetin doğum günü değildir.29 Ekim asırlardır süren gerici zihniyetin, milli ve birlik olamamanın Türk olma şerefini haykıramamanın son bulduğu gündür. 29 Ekim, 15 Mayıs 1919’da başlayan zulüm ve dehşetin, savaşlarda yıllarca süren yokluk, acı ve gözyaşının, kan ağlamanın elemli bekleyişin sona erdiği gündür. 29 Ekim, umudun, umutlanmanın, var olmanın adıdır. Türk milletinin tabiat ve adetlerine en uygun idare olan cumhuriyet, erdemdir. İnsanca yaşamak ve milli egemenlik demek olan Cumhuriyet, düşünce serbestliği ve imkan demektir. Cumhuriyet, her alanda ilerlemenin de en belirgin teminatıdır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.’’ Diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Yaşasın Cumhuriyet. Cumhuriyet Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.

Marmaraereğlisi Belediyesi tarafından organize edilen Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri; sahil alanında düzenlenen konser programı ile sona erdi.