• Ergene Velimeşespor Sakaryaspor'u Bu Kez Yenemedi (3-2)
  • Ergene Velimeşespor Sakaryaspor'u Bu Kez Yenemedi (3-2)
Ergene

Ergene Velimeşespor Sakaryaspor'u Bu Kez Yenemedi (3-2)

  • 22 Kasım 2021
  • 1158 Kez Okundu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Ergene Velimeşespor deplasmanda oynadığı maçta Sakaryaspor takımına 3 – 2 yenildi. Karşılaşmada ilk golü bularak öne geçen Tekirdağ temsilcisi, özellikle ikinci yarıda Sakaryaspor’a ecel terleri döktürse de sahadan puansız ayrıldı.



Eren Özyemişçioğlu, Muhammet Ali Doğan, İbrahim Ethem Potuk hakem üçlüsünün görev aldığı karşılaşmanın henüz başında savunmanın hatasında topu iyi takip ederek kaleciden sıyrılan Mahmut topu oyun alanı içerisinde tutmayı başararak geriye çevirdi. Yakup Alkan önüne gönderilen pası tek vuruşla kaleye göndererek gole çevirmeyi başardı. Bu golle karşılaşmada henüz 8. dakikada 1 – 0 öne geçen Ergene Velimeşepor hızlı başladığı maçta hakemin çaldığı düdüklerin de etkisi ile hızını yitirdi. Aynı pozisyon içerisinde Eser’in rakibi ile girdiği mücadelede yerde kaldığı pozisyonda devam diyen maçın hakemi pozisyonun devamında Fatih Cerlek’in rakibine yaptığı benzer müdahalede ise tehlikeli bir bölgeden Sakaryaspor lehine faul düdüğü çaldı. Kullanılan serbest vuruşta barajdan dönen topa ikinci kez vuran kaptan Ömer kalabalığın arasından topu geçirerek filelerle buluşturmayı başardı ve 11. dakikada skora denge getirdi. 

Golün ardından oyun üstünlüğünü ele alan ev sahibi takım hızlı hücum sonucu sağdan ceza sahasına çevrilen topa kale sahası ön çizgisi üzerinden golcü oyuncusu Tahir Babaoğlu’nun vuruşu ile 19. dakikada 2 – 1 öne geçti. Bu golden 4 dakika sonra savunma arkasına atılan topta rakibi ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleci Sabri ilk anda gole izin vermedi ancak Oğuz Yıldırım’ın ortaya çevirmek istediği top Eser’in ayağına çarparak herkesin bakışları arasında kaleye yönelince ev sahibi takım skoru 3 – 1’e getirdi.

İlk yarısı bu skorla tamamlanan maçın ikinci yarısında oyun üstünlüğünü ele alan Ergene Velimeşespor rakip kale önünde baskısını arttırdı. Gol bulmak için atak üzerine atak deneyen mavi beyazlılar bu pozisyonların birinde Fatih Dilek’in bulduğu golle skoru 3 – 2’ye getirdi. Uzatma anları ile birlikte yarım saatlik süre zarfında beraberlik golünü bulmak için rakip kaleye yüklenen Ergene Velimeşespor gol çabalarından sonuç alamadı. Daha önce Sakaryaspor’u deplasmanda 3 – 2, Velimeşe Mustafa Kemal Atatürk Stadı’nda ise 5 – 0 yenen Ergene Velimeşespor Sakaryaspor’u bir kez yenebileceği maçta sahadan 3 – 2’lik skorla mağlup ayrıldı. 

Bu skorla Sakaryaspor grup liderliğini sürdürürken Ergene Velimeşespor ise 14 maç sonunda 11 puanda kalarak 20 takımlı grubun 17. sırasında yer aldı.  Ergene Velimeşespor gelecek hafta sahasında Turgutluspor takımını konuk edecek. 27 Kasım 2021 Cumartesi günü Velimeşe Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu’nda oynanacak olan karşılaşma saat 13.00’de başlayacak.